Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Porsche denkt aan ‘analoge en pure’ opvolger van 914 en 550

De ‘instapmodellen’ van Porsche zijn vandaag de dag de 718 Boxster en Cayman. De Duitse sportwagenfabrikant denkt er echter al een tijd aan om een model onder die sportieve auto’s te bouwen.

Michael Mauer, designbaas van Porsche, laat namelijk in een interview op Porsches eigen website weten dat een ‘nieuw instapmodel een goed idee is’. Mauer geeft aan dat men bij Porsche altijd discussieert over een dergelijke auto. “Dan gaat het om een moderne interpretatie van bijvoorbeeld de 550. Een simpele, pretentieloze auto.”

TT RS

Verderop in het interview laat Mauer meer los over een ‘instap-Porsche’ en zegt hij dat er na wordt gedacht over twee alternatieven als opvolger van de 914 of 550. De eerste is een zeer analoge, mechanische en pure sportauto, de tweede is een alternatief voor jonge mensen die nu geïnteresseerd zijn in een Audi TT RS of Volkswagen Golf R32.

Porsche 550

Welke versie het wordt, hangt volgens Mauer af van de verschillende standpunten binnen afdelingen van Porsche. “De afdeling sales ziet liever een veel goedkopere Porsche die bereikbaar is voor een groter publiek, maar dat is niet mijn uitgangspunt.” De designbaas denkt aan een back-to-the-roots model. “Ik denk dat het daar nu het juiste moment voor is.”

914

Mauer haalt daarbij de Porsche 914 aan als inspiratiebron. “Hoe meer ik met de 914 werk, hoe meer ik zo’n soort auto zou willen zien. Die auto heeft geen lijn teveel, hij is puur en gereduceerd tot de essentie.”

Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat die auto een geëlektrificeerde aandrijflijn krijgt, gezien Mauers uitspraken over het analoge karakter van die auto. De 718-modellen zullen vanaf 2022 wel leverbaar zijn met een elektrische aandrijflijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.