Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Bentley Bacalar wordt cabriolet en komt naar Benelux

Gisteren kondigde Bentley de komst van een nieuw, gelimiteerd Mulliner-model aan. Autovisie weet om welke carrosserievariant het gaat en in welke oplage de bijzondere creatie wordt gebouwd.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Bentley deelde gisteren een kort nieuwsbericht waarin het de Bacalar aankondigde. De fabrikant meldde dat die auto een creatie is van Mulliner, de coachbuild-afdeling van Bentley.

EXP100 GT

Inspiratie voor de Bacalar haalden Bentley en Mulliner uit de bijzondere EXP100 GT. Het merk toonde die auto vorig jaar in het kader van zijn honderdste verjaardag. Daarmee gaf de Britse autobouwer een kijkje in de verre toekomst, want die auto zou pas in 2035 in productie kunnen gaan. Reden daarvoor zijn de elektrische en autonome technieken op dat model, die volgens de fabrikant dan pas productierijp zijn.

En dus zal de Bacalar qua techniek en design wel flink van die auto verschillen. Autovisie weet al te melden wat voor carrosserie de Bacalar krijgt. Waar de EXP100 GT een – zoals de naam al aangeeft – GT is, is de Bacalar een open auto. Die wordt in een gelimiteerde oplage van 12 stuks gebouwd en kost rond de 1,5 miljoen euro (exclusief bpm). Van die twaalf stuks komt er naar verwachting ook eentje naar een klant in de Benelux. In welk land precies is nog onduidelijk. Bentley toont de Bacalar in volle glorie tijdens de autosalon van Genève.

Bentley Corniche

Zoals gezegd vierde Bentley vorig jaar zijn honderdste verjaardag en dat heeft het goed gevierd. Ook Mulliner feestte natuurlijk goed mee. Vorig jaar kondigde het namelijk aan een aantal bijzondere creaties te gaan bouwen. Zo liet het eind 2019 de prachtige 1939 Bentley Corniche zien, een indrukwekkende hercreatie van een legendarische one-off van het merk.

Later kondigde Bentley ook aan twaalf gloednieuwe Blowers te bouwen. De auto’s, die onder de naam ’12 Blower Continuation Series’ worden gebouwd, zullen bijna identiek zijn aan de originele vooroorlogse modellen. Enkel de veiligheidsuitrusting van de krachtpatsers wordt gemoderniseerd. In de enorme neus van de nieuwe Blower ligt een 4398 cc viercilinder met supercharger, goed voor 243 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.