Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

De occasion die heel Nederland wil is onvindbaar

Met de stijgende prijzen van nieuwe auto’s zijn occasions erg populair. Maar niet iedere tweedehandsauto is goed te verkopen. Uit data van AutomotiveMediaVentions, van onder andere AutoTrack en Gaspedaal.nl, blijkt dat één Volkswagen de populairste van Nederland is.

Wat de meest gewilde occasion van Nederland is, wordt bepaald aan de hand van zoekopdrachten. Alle data is van 2023.

De occasion die heel Nederland wil

Nederland zocht gemiddeld naar een occasion van tussen de 19.000 en 20.000 euro. Echter, in december lag de gemiddelde zoekprijs op 17.400 euro.

Volkswagen Golf 8
Volkswagen Golf 8. (Afbeelding: Martijn Bravenboer)

De favoriete occasion van Nederland is echter goedkoper dan de gemiddelde zoekprijs. De occasion die je waarschijnlijk goed kan verkopen is een Volkswagen Golf. De favoriete kleur is grijs en de hatchback moet vijf deuren hebben. Een automaat heeft Nederland liever dan een handgeschakelde versnellingsbak en de brandstof moet benzine zijn.

Voor de kilometerstand wordt het liefst gekozen voor minder dan 100.000 kilometer. Het prijskaartje mag maximaal 15.000 euro zijn. De favoriete optie van autorijdend Nederland is, je raadt het al: een trekhaak.

De Volkswagen Golf is niet te vinden

Voeren we al deze opties behalve de kleur in, dan kunnen we slechts drie occasions vinden in Nederland. Een grijze Volkswagen Golf die aan alle eisen voldoet, is onvindbaar voor dit budget. In 2023 stonden er slechts zes Volkswagens Golf met de genoemde specificaties op Gaspedaal.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.