Remco Slump
Remco Slump Nieuws 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Populaire Politievlogger Jan-Willem is rijbewijs kwijt na veel te hard rijden

Op het populaire Youtube-kanaal Politievlogger Jan-Willem neemt agent Jan-Willem Schut zijn kijkers mee voor een blik achter de schermen bij de politie. Hij heeft bijna 350.000 volgers en scoort met zijn video’s zelfs nog veel meer views. Deze week moest Schut echter door het stof.

In een korte video, geüploaded op 18 juli, biecht hij op dat hij na een late dienst ‘s nachts op de snelweg meer dan 50 km/h te hard heeft gereden. Hij werd staande gehouden door een collega en is nu zijn rijbewijs kwijt.

Politievlogger Jan-Willem rijbewijs kwijt

Tja, dat is niet handig als je politieagent bent én in de schijnwerpers staat. Daar had Schut misschien beter over moeten nadenken. Hoe dan ook, hij is er in zijn nieuwste video goudeerlijk over. En dat moet ook, natuurlijk. Dat is in dit geval de beste pr-stap.

Schut is zijn rijbewijs kwijt, moet mogelijk een EMG-cursus doen bij het CBR en heeft een schriftelijke berisping van zijn chef gekregen. Omdat hij zijn roze papiertje niet meer heeft, moet hij zijn diensten nu op de fiets doen. En dat zal hij vast te horen krijgen van de mensen die hij staande houdt.

Waarom je in New York niet meer kan vluchten voor de politie

“Ik vind het wel zo netjes, eerlijk en transparant dat ik het vertel als ik iets fout heb gedaan en wanneer ik daarvoor op de blaren moet zitten”, vertelt hij duidelijk somber op Youtube. De hele situatie heeft hem erg veel stress opgeleverd de laatste tijd, geeft hij toe.

Jan-Willem Schut begon in 2016 met vloggen

Schut begon in 2016 met vloggen. Hij wilde laten zien wat de politie doet en dagelijks tegenkomt. Zijn video’s werden zo populair, dat hij twee jaar later op de communicatieafdeling van de landelijke politie ging werken als specialist sociale media.

Politie controleert weer vanuit touringcar: zoveel geld haalt de bus per dag op

Schut werd in 2020 genomineerd voor een Zilveren Televizierster in de categorie Online Videoserie. Ook was er in de beginjaren kritiek. De privacy van de burgers in de video’s zou niet voldoende gewaarborgd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.