Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Politie pakt bouwers namaak Ferrari’s en Lamborghini’s op

In de Braziliaanse stad Itajaí deed de politie van Santa Catarina een opmerkelijke vondst. Het rolde een fabriek op waar Ferrari’s en Lamborghini’s werden nagemaakt. 

Replica Lamborghini Huracán

Dat niet elke Lamborghini uit de fabriek in Sant’Agata Bolognese hoeft te rollen, werd vorige week al duidelijk gemaakt door de Amerikaan Sterling Backus. Hij 3D-print momenteel een levensechte Lamborghini Aventador in de garage naast zijn huis. Maar in Brazilië ging het er iets anders aan toe. Daar bouwden een vader en zoon meerdere replica’s van de gewilde sportwagens, die ze daarna verkochten. De politie van Santa Catarina heeft inmiddels ingegrepen.

Brief

Volgens de politie begon het onderzoek naar de malafide praktijken ongeveer twee maanden geleden. Ferrari en Lamborghini hebben beide een team dat illegale activiteiten opspoort in de wereld en kwamen zo de vader en zoon in Itajaí op het spoor. Beide organisaties stuurden een brief naar de politie, die de boel daarna ging onderzoeken. Bij de inval vond de politie acht voertuigen die nog in productie waren, samen met stoelen en logo’s voor op de auto’s.

De vader en zoon die bij de inval zijn gearresteerd, boden de wagens op sociale media te koop aan. Een neppe Huracán moest zo’n €40.000 tot €54.000 opleveren. Maar veel kreeg je daar toch niet voor, zo blijkt uit verklaringen van de politie aan de Braziliaanse krant Folha do Sao Paolo. In een van de auto’s was namelijk een blok van een Chevrolet Omega gehangen, de Braziliaanse versie van de sedan van Opel. Niet bepaald een snelheidsmonster. Over de andere materialen die de politie vond laten ze niks los, maar op de foto’s is te zien dat het hier niet om hoogwaardige producten lijkt te gaan.

De vader en zoon werden opgepakt en gaven direct een getuigenis aan de politie. Ze probeerden zichzelf nog te redden door te zeggen dat de auto’s legale prototypen waren. Daar trapte de politie niet in en de twee werden beschuldigd van een misdrijf tegen industrieel eigendom. Daarna zijn ze vrijgelaten.

Fabriek

Zulke praktijken vinden trouwens ook dichter bij ons huis plaats. Zo rolde de Spaanse politie in 2017 een hele ‘fabriek’ vol nep-Ferrari’s op. Daar werden Peugeot 406 Coupés, Ford Cougars en Toyota MR2’s omgebouwd naar begeerlijke sportauto’s.

Bron: Folha do Sao Paolo en Motor1.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.