Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 17 jul 2019

Tesla maakt Autopilot-optie volgende maand duurder

Gisteren kwam Tesla met een prijs- en optiewijziging in het modellenaanbod, vandaag laat Elon Musk weten dat de Full Self Driving-optie voor de Autopilot op zijn auto’s vanaf volgende maand $1.000 duurder wordt.

Tesla Autopilot

Onlangs heeft Tesla de Autopilot standaard op elk voertuig gemaakt. Dit was eerst een optie van enkele duizenden euro’s. Door het standaard maken van deze optie gingen de prijzen wel iets omhoog, deze was lager dan wanneer de optie los aangevinkt werd. Als aanvullende optie op deze Autopilot is er al lange tijd een Full Self Driving-optie in de aanbieding. Deze kost nu nog €6.400,-, maar Elon Musk liet al meerdere keren weten dat de optie in de toekomst wellicht duurder zou worden. Sterker nog, Tesla laat dit ook weten bij het wel of niet selecteren van de optie. Nu lijkt het tijd voor de eerste stijging van de FSD-optie. Elon Musk laat via Twitter weten dat de prijs met $1.000 stijgt volgende maand.

Elon Musk op Twitter

Prijsstijging

Het is niet de eerste keer dat Musk over de prijsstijging van de Autopilot-optie begint. Hij gaf onlangs ook nog aan de auto’s met de FSD alleen maar meer waard worden in de toekomst. En gezien die waardestijging zou de aanschafprijs van een Tesla wel eens in de meerdere tonnen kunnen gaan lopen. Dit alles omdat een auto met volledig zelfrijdende functies zichzelf makkelijk kan terugverdienen als hij ingezet wordt als robotaxi.

ADAS

Op dit moment is de Autopilot een van de meest geavanceerde Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) op de markt. Hij kan op de snelweg vrijwel volledig autonoom rijden, al vraagt de auto nog wel om begeleiding van een fysieke bestuurder. Het probleem is alleen dat die bestuurder niet goed weet hoe hij met Autopilot moet omgaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het systeem een van de meest onduidelijke ADAS op de markt is. Mensen weten niet wat ze er nu precies van kunnen verwachten. Onderzoekers leggen de schuld hiervan bij Tesla neer. Het bedrijf zou te onduidelijk over het systeem communiceren.

Bron: Twitter

Reageer op artikel:
Tesla maakt Autopilot-optie volgende maand duurder
Sluiten