Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Politie haalt 107 racende supercars van de weg

In Duitsland geldt op veel plekken geen maximale snelheid, maar toch wisten 107 heren in hun luxe supercars het zo bont te maken dat de politie ze aanhield.

Racers-A20

Het bezitten van een krachtige luxewagen of supercar is al een privilege op zich. Maar het gebruiken van al dat vermogen onder de rechtervoet kan eigenlijk nergens. De Duitse Autobahn is een van de weinige stukken asfalt ter wereld waar een zware rechtervoet niet bestraft wordt. Maar dat gaat niet in alle gevallen op, want als je met meer dan honderd man tegelijk het gaspedaal intrapt komt de politie toch even een kijkje nemen.

Precies dat gebeurde onlangs op een stuk van de A20 nabij Mecklenburg-Vorpommern. Daar trokken Duitse dienders twee helikopters, verschillende auto’s en meerdere statische controlepunten van stal om 107 luxe- en supercars van de weg te trekken. Deze reden gezamenlijk met snelheden van boven de 250 km/u over de snelweg. Bezorgde burgers belden de politie omdat ze bang waren dat er ongelukken zouden gebeuren. Iets waarvan geen melding is geweest. Tussen de aangehouden bolides zaten onder andere Audi R8’s, Ferrari 488’s en verschillende Lamborghini’s en Porsches.

Rally

Een groot deel van de auto’s is auto’s is afkomstig uit Noorwegen en bestickerd met ‘Eurorally’. Hierdoor kreeg de politie het vermoeden dat de auto’s deelnamen aan een illegale rally. Na enig onderzoek bleek dit ook waar. Alle aangehouden heren deden mee aan de Eurorally. Deze trekt van Oslo via Kiel en Szczecin naar Praag. Deelname aan de illegale straatrace kost €799.

Voor nu wordt onderzocht of de racers deelname aan een illegale straatrace ten laste gelegd kan worden. Totdat de Duitse politie hier meer duidelijkheid over heeft, gaat de race in ieder geval niet verder. De bolides mochten in de middag van drie mei wel weer opgehaald worden, maar ze worden in de gaten gehouden en mogen niet meer gezamenlijk de weg op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.