Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Pininfarina Battista laat zich zien op Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed heeft er nog een ‘hoofdact’ bij: de Pininfarina Battista zal zich op het bekende Britse laten zien voor het grote publiek, al hoeven toeschouwers langs de baan (nog) niet in hun handen te wrijven.

Het eerste model van Automobili Pininfarina werd in maart 2019 op de Autosalon van Genève gepresenteerd. De Battista, vernoemd naar de grondlegger van stylinghuis Pininfarina, dat als Pinin Farina van start ging, moet er in een gelimiteerde oplage van 150 stuks komen. Daarvan zijn er 50 voor de Europese markt gereserveerd. Overigens betaalden 22 liefhebbers bij die onthulling direct de gewenste 200.000 euro aan voor een productieplek en toonden 60 wereldburgers interesse. De eerste exemplaren moesten in 2020 de fabriek in het Italiaanse Cambiano verlaten, maar de eerste laat nog altijd op zich wachten. Pininfarina begint dit jaar aan de bouw van de supercars.

Pininfarina Battista

Pininfarina neemt de Battista mee naar Engeland

Als opwarmertje voor de elektrische hyper-GT zal Pininfarina de Battista deze maand weer tentoonstellen. De Italianen nemen de Battista namelijk mee naar het beroemde Goodwood Festival of Speed, dat van 8 tot en met 11 juli plaatsvindt. De Battista zal prominent in de tentoonstellingsruimte Electric Avenue staan om te bewonderen.

Wie dacht dat het ook meteen een show zou geven op het parcours, komt mogelijk bedrogen uit. Automobili Pininfarina laat daar namelijk (nog) niks over weten, dus de kans is aanwezig dat de luxe hypercar enkel in display zal staan. Maar wie weet hebben de Italianen nog een verrassing in petto voor het publiek, dat aanwezig mag zijn bij het grote evenement onder het Britse testprogramma.

Prototypes

Het Italiaanse bedrijf heeft onlangs nog de prototypefase van de Battista afgerond. Daarbij heeft de Battista grondige tests ondergaan op Europese testcircuits. Hierdoor ligt de elektrische hyper-GT op koers om dan alsnog dit jaar op de markt te verschijnen na een vertraging van een jaartje.

Pininfarina Battista

Indrukwekkende prestaties

De sportwagen beschikt over elektromotoren met een systeemvermogen van 1900 pk en een koppel van maar liefst 2300 Nm. Hij haalt een topsnelheid van 350 km/h en sprint in twee volle seconden van stilstand naar 100 km/h. Tien tellen later tikt-ie desgewenst al de 300 km/h aan. Dankzij het accupakket van 120 kWh zou een actieradius van 450 kilometer haalbaar zijn. De batterij ligt in T-vorm in de bodem van de hypercar. Voor de ontwikkeling van de Battista nam Automobili Pininfarina het Kroatische Rimac in de hand.

In Nederland zal de Battista verkocht worden door Louwman Exclusive. Dat is geen onbekende in de wereld van de supercars. Het bedrijf is al officieel dealer van bijvoorbeeld McLaren, Minotto en De Tomaso en levert daarnaast Maserati. Met Automobili Pininfarina wordt voor het eerst een merk van elektrische sportwagens aan het portfolio toegevoegd. De prijs van de Battista ligt op twee miljoen euro, exclusief belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.