Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis (Massa is Kassa) koopt Mercedes-AMG GT Black Series

Peter Gillis ken je misschien van de SBS 6-serie Massa is Kassa of van zijn exorbitante aankopen. Ditmaal tikt de miljonair weer een bijzondere bolide op de kop: een Mercedes-AMG GT Black Series.

De bekendheid klopte weer bij zijn vaste dealer aan: “De Mercedes staat nog bij Thijs Timmermans, maar ik heb ‘m al wel op het circuit gereden”, zo laat Gillis aan Autovisie weten.

Peter Gillis met Mercedes-AMG GT Black Series op Zandvoort

“Samen met Tom Coronel testte ik de Mercedes-AMG GT Black Series op het circuit van Zandvoort”, zegt Peter Gillis. Ook zijn Ferrari 812 GTS werd op het Formule 1-circuit aan de tand gevoeld. “De Ferrari is op de rechte stukken vlot, maar in de bochten maakt de Italiaan geen schijn van kans. De Mercedes is gewoon te snel”, aldus de Massa is Kassa-bekendheid.

Peter Gillis, Massa is Kassa, Mercedes-AMG GT Black Series

Niets aan gelogen. Met de GT Black Series heeft Mercedes-AMG het onofficiële ronderecord voor productieauto’s op de Nürburgring Nordschleife op de zijn naam weten te zetten. Dit met een tijd van 6 minuut 44,97 seconden. Inmiddels is de Mercedes verslagen door de Porsche 911 GT2 RS.

Nóg meer Massa is Kassa: Peter Gillis haalt Mercedes-AMG G 63 op

De AMG doet dit door middel van een 4,0-liter V8 met twee turbo’s. Deze krachtbron is goed voor 730 pk en 800 Nm aan koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de Mercedes-AMG GT Black Series in 3,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 325 kilometer per uur.

De auto’s van de Massa is Kassa-ster

Deze bolide is een mooie toevoeging aan het wagenpark van Peter Gillis. Naast een knaloranje AMG GT en een Ferrari 812 GTS, heeft hij ook nog een Rolls-Royce Phantom in zijn garage staan. Gillis koos voor een volledig zwart exemplaar. “Zwart staat altijd mooi en kan je later ook goed doorverkopen, dat vind ik erg belangrijk als ik een auto koop. […] Zo verkocht ik eerder mijn Cullinan voor veel meer dan ik ‘m kocht.”

Peter Gillis, Massa is Kassa, Mercedes-AMG GT Black Series

Productieaantal Mercedes-AMG GT Black Series nu geen groot mysterie meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.