Autovisie
Autovisie Nieuws 16 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Porsche Panamera GTS krijgt meer power

Porsche heeft de Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo gepresenteerd. Ze zijn direct als GTS herkenbaar en beschikken over de nodige V8-power. Beide varianten zijn per direct te bestellen. De levering start in december.

+20 pk en +100 Nm

Porsche rust de Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo uit met een 4,0-liter biturbo V8 met 460 pk (338 kW) en een maximumkoppel van 620 Nm. Daarmee is de nieuwe GTS 20 pk en 100 Nm krachtiger dan zijn voorganger. Een sportuitlaatsysteem, Porsche Traction Management-vierwielaandrijving (PTM) en een Sport Chrono Pakket zijn standaard.

porsche panamera gts panamera gts sport turismo 2018 21

Topsnelheid

De sprinttijd vanuit stilstand naar 100 km/h bedraagt 4,1 seconden en de topsnelheid van de Panamera GTS komt uit op 292 km/h (Sport Turismo: 289 km/h). Schakelen gebeurt met een achttraps PDK-automaat.

Luchtvering

Porsche rust de Panamera GTS-modellen verder uit met adaptieve luchtvering met driekamer-technologie. Het sportonderstel van de twee is met 10 millimeter verlaagd en hun Porsche Active Suspension Management (PASM) is afgesteld om meer sportiviteit te bieden. De remmen zijn fors: vóór 390 millimeter en achter 365 millimeter.

Te herkennen aan…

De GTS is te herkennen aan een overwegend zwart front, zwarte details aan de achterzijde en andere donkere exterieurelementen. Rollen doen de GTS-modellen op 20-inch Panamera Design wielen. Het interieur is onder meer afgewerkt met zwart alcantara en geanodiseerd aluminium. Smaakvol is het stuurwiel dat met alcantara is afgewerkt. Porsche levert optioneel een GTS-interieurpakket: bestaande uit een toerenteller in een kleur naar keuze, speciale stiksels en GTS-logo’s in de contrasterende kleuren karmijnrood of krijt. Nieuw voor de hele Panamera-reeks is het Head-Up Display. Deze kan door de bestuurder worden geconfigureerd en projecteert alle belangrijke informatie in kleur in de voorruit.

Porsche vraagt voor de Panamera GTS een bedrag van 189.500 euro versus 195.600 euro voor de Panamera GTS Sport Turismo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Nieuwe Porsche Panamera GTS krijgt meer power
Sluiten