Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mei 2018

Oude Mercedes-Benz G-Klasse blijft in productie

Eerder deze maand reed onze eigen Dries van den Elzen in de nieuwe generatie Mercedes-Benz G-Klasse. De oude blijft echter gewoon in productie, want in Professional-uitvoering is hij nog steeds erg gewild.

mercedes-benz_g_300_cdi_professional_25

De Mercedes-Benz G-Klasse (typecode: 460) werd in 1979 geïntroduceerd en tot en met 1990 geproduceerd. Daarna kwamen er twee varianten: de meer industriële 461 en de consumentenversie 463, die in de laatste decennia alleen maar populairder werd. De 463 is nu vervangen door een nieuwe generatie, maar de 461 wordt nog doorgebouwd.

Verkopen groeien

Het Amerikaanse tijdschrift Road & Track sprak met Ian James Hadley, die verantwoordelijk is voor de marketing van de G-Klasse. “We zijn hier de laatste jaren echt gefascineerd door geraakt”, zei hij. “De verkopen van de 461 groeien namelijk ook gewoon. […] Er is erg veel behoefte aan zo’n voertuig.”

Blijven doorontwikkelen

De meeste 461’s worden gebouwd voor commercieel gebruik, maar in bepaalde landen (Duitsland en Australië bijvoorbeeld) kunnen ook particulieren de 4×4 nog steeds bestellen. “Er zijn geen plannen om de productie te stoppen”, aldus Hadley. “Sterker nog, we blijven investeren in de 461 en we blijven hem doorontwikkelen, want er is een markt voor.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.