Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Opvolger Renault Kadjar toont voor- en achterste

We moeten nog even wachten totdat Renault alle camouflage van de opvolger van de Kadjar laat zien. De Austral, zoals het model heet, laat zich nu al wel vast zien.

In camouflagekleding, dus. Het betekent dat we nog bar weinig van Renaults nieuwe SUV te zien krijgen. Wie wat beter kijkt, ziet echter al wel enkele designelementen die we al bij een andere nieuwkomer van de Fransen zagen.

Dit wordt de opvolger van de Renault Kadjar

Megane E-Tech

Kijk naar het front bijvoorbeeld. De platte lichtunits worden namelijk met elkaar verbonden door een horizontale strip. Dat zagen we eerder al bij de elektrische Megane E-Tech, en dus zal deze Austral duidelijk een broer van die crossover zijn. Hetzelfde geldt voor de achterzijde. Ook daar zien we platte, maar brede achterlichtunits die – net als op vrijwel elke moderne auto – middels een ledstrip met elkaar in verbinding staan.

Renault is momenteel bezig met de laatste fase van de ontwikkeling van de Austral. Zo’n 100 voertuigen zullen 2 miljoen kilometer afleggen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de SUV te waarborgen. De Fransen doen dat in het thuisland, Spanje, Duitsland en Roemenië. 900 bestuurders leggen 600.000 kilometer af op het openbare asfalt. Meer kilometers, 1,4 miljoen, brengt de Austral nog door op het circuit.

Langer dan Kadjar

Ergens in het voorjaar trekt Renault definitief het doek van de 4,51 meter lange Austral. Het wordt een iets langere auto dan de Kadjar, want die mat 4,45 meter. Qua aandrijflijnen is er al een en ander bekend. Renault lepelt louter benzinemotoren in de Austral. Het gaat om een nieuwe generatie van de E-Tech Hybrid-aandrijflijn. Ook komt er een 1,3-liter TCe met mild hybrid-techniek op de markt, alsmede een 1,2 TCe met eveneens mild hybrid-techniek. Het verschil? In de 1,3 TCe voegt Renault een 12 volt-systeem toe, de 1,2 krijgt hulp van een 48 volt-systeem.

Allemaal om emissies te drukken, natuurlijk. Renault meldt al dat de volledige hybride, de E-Tech Hybrid, per kilometer 105 gram CO2 uitstoot. Dat zijn nog wel gegevens onder voorbehoud. Het vermogen van die aandrijflijn komt uit op maximaal 200 pk, meldt de Franse autobouwer.

Elektrische Austral?

Het is zeer de vraag of Renault ook met een volledig elektrische variant van de Austral komt. Renault is een van de partijen die de Europese Unie onlangs heeft opgeroepen om de benzinemotor nog wat extra tijd te geven. Luca de Meo, ceo van de fabrikant, heeft al aangegeven dat volledig elektrische auto’s rond het jaar 2030 ook nog te duur zullen zijn voor de gemiddelde Europeaan. Volgens hem is hybridetechniek juist een manier om auto’s op korte termijn schoon én betaalbaar te maken. Een volledig elektrische Austral lijkt op het eerste oog dus uitgesloten, temeer omdat Renault met de Megane en aankomende 4 en 5 ook al een aantal elektromodellen in het gamma heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.