Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2019

Oplage Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition uiterst beperkt

Aston Martin introduceert een DBS Superleggera TAG Heuer Edition. De oplage van deze special edition is uiterst beperkt.

Vijftig exemplaren

Voor de ontwikkeling van deze special edition werkte Aston Martin samen met TAG Heuer. In totaal worden er maar vijftig exemplaren van gebouwd. De uitvoering is uitgerust met diverse rode details, zoals een roodkleurige TAG Heuer-badge op het zijscherm, rode remklauwen, met leder afgewerkte sportstoelen met rode biezen, een rode lichtstrip op de achterklep en niet te missen rode kleuren op de banden. Dat laatste is een knipoog naar de SuperSoft-banden in de Formule 1. Deze DBS Superleggera TAG Heuer Edition staat overigens op Pirelli P-Zero-rubber. De koper krijgt er ook een uurwerk van TAG Heuer bij, geheel in stijl van de auto.

Biturbo V12-motor

Motorische aanpassingen zijn er niet. Onder de motorkap schuilt dus nog steeds de 5,2-liter biturbo V12-motor met een vermogen van 725 pk en 900 Nm aan koppel. Genoeg power voor een 0-100-tijd van 3,2 seconden. Weten hoe de DBS Superleggera rijdt én klinkt? Autovisie-testredacteur Dries van den Elzen reed hem in juli 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.