Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Opel GT Concept wil jou graag leren kennen

Dit is het interieur van de Opel GT Concept en er is geen knopje in te bekennen. Alles in het sportieve studiemodel is aan te sturen via een touchscreen of door stemcommando’s te geven.

Volgens Opel heeft de GT Concept een geavanceerde Human Machine Interface (HMI). Het systeem zou de bestuurder moeten leren kennen en op den duur zelf moeten kunnen inschatten hoe hoog de temperatuur in een bepaalde situatie moet zijn, welke muziek er gespeeld moet worden en welke route iemand wil nemen.

“De GT Concept leert van ieder commando dat de bestuurder geeft”

De GT Concept leert van ieder commando dat de bestuurder geeft en van iedere instelling die hij of zij gebruikt, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Opel vergelijkt het systeem met zelflerende automatische versnellingsbakken, die zich aanpassen aan de rijstijl van een berijder.    

Waarschuwingen

Daarbij houdt de GT Concept ook het verkeer in de gaten. Hij kan ongevraagd gesproken waarschuwingen geven als: “Pas op. Zie de motorrijder achter ons niet over het hoofd.” Buitenspiegels heeft de Opel niet. Twee camera’s achter de voorste wielkasten projecteren hun beelden op ronde monitoren links en rechts van de instrumentencluster.

LEES OOK: OPEL ASTRA TCR – VOOR MINDER DAN EEN TON DE BAAN OP

Of alle systemen ook zo werken als Opel belooft, is uiteraard nog maar de vraag. De GT Concept is en blijft immers een studiemodel. Hoe dan ook, Opel heeft het interieur van zijn futuristische sportwagenproefballonnetje een duidelijk jaren zestig/zeventig sausje meegegeven, met zijn dubbele ronde klokken en geperforeerde stuurspaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.