Autovisie
Autovisie Nieuws 18 feb 2016

Alfa Romeo-SUV krijgt de naam Stelvio

De aankomende SUV van Alfa Romeo (onthulling: later dit jaar) gaat Stelvio heten. Dat heeft Fiat Chrysler-directeur Sergio Marchionne bevestigd tijdens een bezoek aan de Fiat-fabriek buiten Rome waar de offroader gebouwd gaat worden.

De Stelvio is genoemd naar een beroemde bergpas in de Italiaanse Alpen. De asfaltweg, met ruim veertig haarspeldbochten, associeer je misschien niet gelijk met een SUV, maar door zijn nieuwe model Stelvio te noemen, spreekt Alfa Romeo een intentie uit. Het moet een auto worden met meer rijdynamiek dan de gemiddelde SUV heeft.

Ramaciotti

De SUV was ogenschijnlijk al te zien op een Instagram-post van Ralph Gilles, hoofdontwerper van Fiat Chrysler Automobiles. Hij postte een foto van Fiat-designer Lorenzo Ramaciotti, die in de kofferbak van een onbekende, relatief hoge auto zit. Op de achtergrond is een Alfa Romeo-dashboard te zien, wat de speculatie voedde dat het om de Alfa Romeo-SUV ging.

LEES OOK: ALLE NIEUWE ALFA ROMEO’S TOT EN MET 2020

Uitgesteld

Alfa Romeo is de laatste tijd nogal aan het goochelen met zijn introductieschema. Het merk wilde acht modellen lanceren vóór 2018, maar heeft alle deadlines inmiddels naar achteren geschoven. Ook de Giulia (waar we alleen de 510 pk sterke Q-variant van hebben gezien) is uitgesteld. Hij had al op de markt moeten zijn, maar gaat nu eind maart in productie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.