Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Opel gaat met rechtsgestuurde modellen naar Japan

De directie van Opel gaat het aantal exportmarkten fors uitbreiden. Een van die landen is Japan, waar de Duitse autobouwer zich gaat profileren als fabrikant van eco-modellen.

Japan vormt het eerste land waar Opel naar toe gaat en voor de marktintroductie op het Aziatische eiland heeft het merk drie modellen geselecteerd. Het gaat om de Corsa, de Combo en de Grandland X. De drie types krijgen een geëlektrificeerde aandrijflijn met stekkeraansluiting. De Grandland X is zelfs het enige model dat tevens een verbrandingsmotor aan boord heeft.

Strategische plan Pace!

“De Japanse automarkt is een van de grootste ter wereld en Opel heeft er een uitstekende reputatie. Dat wij terugkomen in Japan is een belangrijke stap om onze winstgevende export verder te laten groeien, zoals we hebben beloofd in het strategische plan Pace!. Opel wordt wereldwijd actief. Onze terugkeer naar Japan is daarvan het bewijs”, aldus Michael Lohscheller, topman van Opel. Tot het aanvalsplan Pace! behoort het vergroten van de exportmarkten. Opel wil tegen 2022 in meer dan twintig nieuwe landen actief zijn, waaronder Colombia, Ecuador, Rusland en Afrika.

PSA Groep

In Japan gaat Opel gebruik maken van het bestaande verkoopnetwerk van moederbedrijf PSA. Het concern is in het land al actief met Peugeot, Citroën en DS. De drie merken tezamen leverden afgelopen jaar ruim 15.600 auto’s op de markt waar in totaal 5.195.216 stuks werden afgeleverd.

Zafira als Subaru

De Duitse autobouwer leverde al eerder auto’s in Japan, maar de vorige eigenaar, het Amerikaanse General Motors, trok zich destijds terug. De eerste generatie Zafira werd zelfs aan Subaru geleverd, waar de door Porsche ontwikkelde MPV als Traviq door het leven ging.

Rechtsgestuurd

Een grappig detail is dat de modellen in Japan onder de merknaam Opel verschijnen, terwijl de rechtsgestuurde types in Europa onder het Vauxhall-label worden verkocht. Echter, het label Vauxhall is exclusief voor Groot-Brittannië, uitgezonderd Ierland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.