Autovisie
Autovisie Video 21 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Review: Opel Corsa (2019) – VIDEO

De Opel Corsa deelt heel veel techniek met de Peugeot 208 en de DS 3 Crossback. Maar heeft hij nog een eigen karakter? In deze Autovisie video beantwoordt Peter Hilhorst die vraag.

Opel is bij de zesde generatie Corsa aanbeland en dat is de eerste versie sinds de overname door PSA. Geen GM-botten meer, maar techniek die de Corsa deelt met de Peugeot 208 en de DS 3 Crossback. Hij kan inmiddels besteld worden bij de dealers en zal nog dit jaar uitgeleverd worden. Er is keuze uit drie benzineversies, een diesel en een elektrische versie. In deze video rijdt Peter Hilhorst de 100 pk sterke 1,2-liter turbobenzinemotor met 100 pk en 205 Nm in de Elegance-uitvoering. Deze kost 21.199 euro en dit is de versie die voor de meeste verkopen moet gaan zorgen. Met een dergelijke prijs wordt de Corsa lager gepositioneerd dan de Peugeot 208.

Eigen draai

De basisvorm van de Opel Corsa koetswerk doet sterk denken aan de 208, maar toch heeft hij een eigen neus en achterruitstijl. De afmetingen zijn nagenoeg gelijk. In het interieur heeft Opel er ook een eigen draai aan weten te geven en dat zorgt zelfs voor een betere ergonomie dan in de Peugeot. Het materiaalgebruik en de isolatie zijn wel minder dan in zijn technische evenknie.

Strak onderstel

Ook het onderstel van de Opel Corsa heeft zijn eigen set-up. De besturing is scherper rond de middenstand, licht en biedt behoorlijk wat stuurprecisie. Het onderstel is strak geveerd en voldoende soepel geveerd voor comfort, maar hij lijkt iets dynamischer afgestemd dan de Franse hatchback.

Krap

In het interieur van de Opel Corsa staan wat korte en smalle stoelen, terwijl hij op de achterbank vrij krap is voor deze klasse. Net als in de kofferbak, maar die is wel groter dan de Peugeot. Dat lijkt te komen door het wel of niet meetellen van de ruimte voor het reservewiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.