Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Opel elektrificeert legendarisch GSi-label en noemt het: GSe

Opel komt met een nieuw sportief label op de proppen genaamd: GSe. De naam is een verwijzing naar de legendarische GSi-auto’s, maar dan gericht op de toekomst.

In 1984 stond er voor het eerst een GSi in de prijslijst, het was een Kadett (E). Ook de Manta GSi volgde datzelfde jaar.

Van GSi naar GSe

GSi staat voor (Gran Sport Injection). Auto’s met een dergelijk label zijn sportiever, krachtiger en voorzien van meer opsmuk dan de standaard modellen. Het nieuwe GSe (Grand Sport Electric) van Opel moet de waardes van het oude label doen herleven in elektrische auto’s.

GSi, Opel Manta GSe ElektroMOD
(Afbeelding: Opel)

Het Duitse merk wil over twee jaar van elk model een geëlektrificeerde versie in de prijslijst hebben staan. Tegen 2028 beslaat het modellengamma enkel nog EV’s. Om de elektrische toekomst toch plezierig te maken, gaat Opel dynamischere auto’s bouwen onder het GSe-label.

Deze occasion wil je: zwaaien naar GTI’s in de Hyundai i30 N

Naast sportievere looks zijn deze modellen daadwerkelijk meer gericht op prestaties, zo belooft Opel. De auto’s zijn zelfs ‘Autobahn-proof’. Dit betekent dat de GSe-modellen stevig aan de tand worden gevoeld door het testcentrum van Opel, dat zijn coureurs vast ook de Duitse snelweg zonder snelheidslimiet op stuurt.

Opel GSe-modellen klaar voor autobahn

Tegelijkertijd zijn de modellen wel volledig of deels elektrisch en ligt de focus dus ook op emissiearm rijden – al dan niet met een bloedgang. De badges kan je verwachten op alle modellen die ook maar iets van een elektromotor aan boord hebben die meewerkt in de aandrijflijn.

GSi, Opel Manta GSe ElektroMOD
(Afbeelding: Opel)

Het elektrische GSi-label is niet helemaal uit de lucht komen vallen. Vorig jaar mei liet het merk al een elektromod van de Opel Manta zien, met – jawel – een GSe-badge. Opvallend is dat deze conceptcar zelfs een versnellingbak heeft waarmee handmatig wordt geschakeld. Zouden we dit terugzien in meer GSe-modellen van Opel of blijft het linkerpedaal toebedeeld aan de legendarische GSi-modellen van voor het elektrotijdperk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.