Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 7 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt er eindelijk weer een Opel Astra hot hatch?

De laatste Opel Astra OPC dateert alweer uit 2012. De vierde generatie kreeg de drie letters op de achterzijde en sindsdien kreeg geen enkele andere Astra die eer. Daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen met een nieuwe hot hatch.

De zesde en huidige generatie Opel Astra wordt al sinds november vorig jaar verkocht, maar de auto’s gaan nog niet bepaald als warme broodjes over de toonbank. Daar moet onder andere de introductie van het elektrische model verandering in brengen.

Wordt de Astra EV een hot hatch?

Het is allerminst een zekerheid dat de elektrische Opel Astra – die op het multifunctionele EMP2 V3 platform gebouwd wordt – een hot hatch zal worden, maar er is toch reden voor speculatie.

(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

In een interview met TopGear liet Vauxhall design-baas, Mike Adams het volgende weten over eventuele plannen voor een Opel Astra hot hatch: “Ja, we werken aan dingen die daar niet ver vanaf liggen.” Een nog al omslachtige uitspraak, maar hij zei gelukkig nog meer.

Hoe goed is een gewone Opel Astra geworden? – Review

“Er is een dunne lijn tussen gezien worden als sportief en dynamisch, wat positieve kenmerken zijn, en anderzijds grof en agressief. We moeten de balans vinden en denken aan de zachtere kanten”, aldus Adams.

(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Niet een te agressieve hot hatch dus, zo lijkt Adams te willen zeggen. Wellicht geen brute Opel Astra OPC dan, maar tegen een iets minder extreme GSi zeggen we ook geen nee.

De concurrenten van de Opel

Met de eventuele komst van de hot hatch wordt de strijd tussen opgevoerde C-segmenters een stuk interessanter. De Astra staat dan bijvoorbeeld naast de aankomende Volkswagen ID3 GTX. Om bij de beloofde prestaties van de GTX in de buurt te komen moet de Opel de beschikking krijgen over zo’n 300 pk en 460 Nm.

Een échte GSi

Om een goed beeld te krijgen van hoe zo’n rasechte Opel Astra GSi rijdt, kijk dan deze aflevering van Peters Proefrit. De rijeigenschappen van de aankomende EV zullen echter wel significant anders zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.