Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 7 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze hyperexclusieve straaljager-Lamborghini kan van jou zijn

Lamborghini Reventón, wellicht heb je nog nooit van het model gehoord. De supercar is gebouwd op basis van de Murciélago LP640, maar toch veel meer waard dan dat model. Deze hyperexclusieve straaljager-Italiaan kan nu van jou zijn.

Oneerbiedig gezegd is het model niets meer dan een uitgedoste Murciélago. Wat ‘m uniek maakt is de oplage van 20 stuks (+ 20 roadsters) en het design dat gebaseerd is op een straaljager genaamd de F22 Raptor.

De Reventón

Onder de straaljager-achtige vouwen en hoeken van de Lamborghini Reventón, zit een gewone Murciélago. Dit betekent een heerlijke atmosferische 6,5-liter V12. In geval van de Reventón met 650 pk (640 pk in de Murciélago).

Murciélago, Lamborghini Reventón, straaljager
(Afbeelding: RM Sothebys)

Het extra vermogen zorgt niet voor een snellere nul-naar-honderd-tijd. Het sprinten vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur doet het model nog altijd in 3,4 seconden.

(Afbeelding: RM Sothebys)

Naast 10 pk extra en een uitgesprokener design, word je als bestuurder in het interieur verwend met een bijzondere vormgeving. De drie LCD-schermen, waarvan twee achter het stuur, doen je denken aan een straaljager.

Lamborghini Murciélago met straaljager-sausje

Niet alle designkeuzes zijn enkel uit esthetisch oogpunt gemaakt. De carbon fibre vinnen op de lichtmetalen velgen zorgen voor extra koellucht bij de remmen. Niet geheel onnodig als je vanaf 340+ kilometer per uur – op een landingsbaan – wil afremmen.

(Afbeelding: RM Sothebys)

De straaljager-Lamborghini die wordt aangeboden op een veiling van Shotheby’s is nummer 12 van de 20. De vorige eigenaar heeft niet veel met de auto gereden. Er staat minder dan 900 mijl (nog geen 1500 kilometer) op de teller. Verwacht wordt dat de bolide tussen de 1,75 en 2 miljoen dollar opbrengt.

Meer waar voor je geld

Dit betekent dat je voor het geld van een Lamborghini Reventón 7 tot 8 keer een tweedehands Murciélago LP640 kan kopen. Zo staat er in Nederland een exemplaar te koop uit 2010 met nog geen 12.500 kilometer op de teller. De vraagprijs is 250.000 euro.

(Afbeelding: RM Sothebys)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.