Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ontwikkeling vierpersoons Lamborghini Estoque op laag pitje

Lamborghini heeft de ontwikkeling van de eerder aangekondigde sportsedan in de geest van het oude studiemodel Estoque op een laag pitje staan. Dat valt op te maken uit de woorden van Lamborghini’s topman Stephan Winkelmann.

De recent opnieuw aangestelde ceo van Lamborghini zegt in gesprek met het Engelse AutoCar dat de “focus momenteel op de bestaande modellen en hun opvolgers ligt”. De Duitser geeft wel aan dat het plan voor een vierde productlijn, die naast de Huracan, Aventador en Urus komt, nog steeds op tafel ligt: “gegeven ons succes en de analyse van de markt, een vierde modellijn is iets dat, in mijn ogen, perfect bij een merk als Lamborghini past”. Lamborghini Estoque

Virtuele opvolger Espada

Lamborghini kijkt al jaren naar familie-uitbreiding. Een vierpersoons model was er ooit al in de vorm van de LM002-offroader en de luxueuze tweedeurs Espada. In het huidige programma biedt het merk de SUV Urus aan. Met de sportsedan in het programma vergroot Lamborghini zijn portfolio plus het klantenbestand. Overigens verwacht de fabrikant dat vooral binnen de huidige klantengroep de sedans van andere merken nu door de Lamborghini-versie wordt vervangen.

Lamborghini werkt weer aan vierpersoons sportwagen

 

Lamborghini Estoque
Een eerste aanzet tot een productiemodel van een sportsedan werd alweer in 2008 gegeven. De SUV zat toen in een verdomhoekje, maar toen bleek dat de hetze tegen de SUV een tijdelijk was, schakelde Lamborghini over op het SUV-concept. Zo verscheen in 2012 het studiemodel Urus. Een jaar later kondigde de sportwagenbouwer aan dat de Urus het productprogramma van de Italianen zou verrijken. Het duurde tot en met 2017 voordat de nieuw gebouwde fabriek open ging en de eerste exemplaren de productielijn verlieten. De Urus is inmiddels hard op weg om Lamborghini’s meest succesvolle productlijn te worden. Toch is de meest verkochte Lamborghini momenteel nog de Huracan.

Lamborghini is nog lang niet klaar voor een elektrisch model

Opleving in 2017

Het plan voor de vierzits Lamborghini werd in 2017 weer opgepakt. Toen zei de toenmalige ceo dat het model in de periode 2025-2030 zou komen. De hier afgebeelde auto is de Estoque uit 2008.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.