Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Video: zo gaat Circuit Zandvoort eruit zien voor coureurs

Circuit Zandvoort wordt momenteel klaargemaakt voor het nieuwe Formule 1 seizoen. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar we krijgen ook al een preview van de baan in z’n uiteindelijke vorm!

max-zandvoort

Volgend jaar gaat het echt gebeuren: de Formule 1 keert dan écht terug naar Nederland. Op zondag 3 mei wordt de race in de koningsklasse van de autosport gereden op het circuit van Zandvoort. Daar is men momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een unieke baan. Het meest opvallend daarin wordt de kombocht die een hellingshoek van 32 procent, oftewel 18 graden, krijgt.

Hoogteverschil

Naast nog tientallen andere aanpassingen aan de baan is die kombocht het element dat het meest in het oog springt. Door de hellingshoek wordt het hoogteverschil van onderin de bocht tot boven maar liefst 4,5 meter. Tegelijkertijd krijgt de bocht ook een komvorming mee, waardoor dat deel van de baan ook progressief en niet kaarsrecht is. Een uitdaging voor de coureurs, dus.

Hoewel de ontwikklingen aan de baan nog in volle gang zijn, is er al wel een animatievideo op het internet opgedoken. Daarin krijgen we een beeld van de uiteindelijke baan en zien we ongeveer hoe het is om als coureur over het circuit te jagen. Bekijk de onderstaande video op het Instagramaccount van Circuit Zandvoort.

Onze collega’s van Telesport waren gisteren aanwezig op het circuit om de veranderingen en werkzaamheden met eigen ogen te zien. Daar spraken zij uiteraard ook met Jan Lammers, die uitlegde dat de nieuwe bocht een geheel nieuwe ervaring gaat zijn voor de huidige F1-coureurs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.