Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2019

Duik in de prijslijst: Elektrische drieling

De Volkswagen e-Up, Skoda Citigo-e iV en Seat Mii Electric zijn allemaal per direct te bestellen. Maar wat moeten ze eigenlijk kosten?

Technische specificaties

Kiezen tussen de e-Up, Citigo-e iV en Mii Electric is bijzonder lastig. De auto’s zijn op technisch vlak identiek aan elkaar. Allemaal zijn ze uitgerust met een 83 pk en 210 Nm sterke elektromotor en een 36,9 kWh lithium-ion accupakket. De actieradius komt uit op 260 kilometer (WLTP). Daarnaast wegen ze stuk voor stuk ongeveer 1.200 kilogram en halen ze een topsnelheid van 130 km/u.

Vijfdeurs hatchback

Alle drie worden ze geleverd als vijfdeurs hatchback. Daarnaast heeft elke koper gratis periodiek onderhoud en APK gedurende 6 jaar of tot 90.000 kilometer. Ook worden de modellen standaard geleverd met 8 jaar óf 160.000 kilometer garantie op het batterijpakket.

Vanafprijzen

Het verschil in prijzen is klein. De basisversie van de Volkswagen e-Up begint bij 23.475 euro, de Seat Mii Electric is er vanaf 23.400 euro en voor de Citigo-e iV vraagt Skoda 23.290 euro. De Skoda is dus de goedkoopste en de e-Up de duurste. Maar het prijsverschil tussen die twee modellen komt uit op slechts 185 euro.

Bijtelling

Welke moet je dan hebben? Dat zal voor de koper van zo’n batterij-elektrische stadsauto niet uitmaken. Voor particulieren is dik 23.000 euro nog altijd veel geld voor een compacte A-segment hatchback. Vooral de zakelijk rijder zal vallen voor deze drieling. Welke het wordt, maakt de koper vast niet uit: het draait om bijtelling. Wie er kan leveren is relevant. In 2019 kun je in ieder geval niet rijden. De drieling komt pas begin 2020 op de markt. Je rekent dus met 8 procent bijtelling. In 2019 is dat nog 4 procent.

Reageer op artikel:
Duik in de prijslijst: Elektrische drieling
Sluiten