Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Onderhoudskosten auto’s stijgen met meer dan 8 procent!

Het onderhoud van een auto kan een flinke kostenpost zijn. Toch is het belangrijk om je auto tijdig een beurt te geven. Zo voorkom je kostbare reparaties. Maar ook een onderhoudsbeurt is tegenwoordig erg duur. De onderhoudskosten stegen het afgelopen jaar met meer dan 8 procent.

Dit blijkt uit cijfers van de Boveg-Rai Aftersalesmonitor. In de eerste helft van 2023 waren Nederlanders gemiddeld 326 euro kwijt voor een onderhoudsbeurt. In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 310 euro. Een stijging van 5,2 procent.

Stijgende onderhoudskosten

De meer dan 8 procent stijging gaat niet alleen over de stijgende onderhoudskosten, doordat onderdelen en arbeid duurder zijn geworden. Ook de stijging van de onderhoudsfrequentie draagt bij aan dit forse percentage.

occasion, nissan 350z
Motor Nissan 350Z. (Afbeelding: AutoTrack)

De belangrijkste reden dat auto’s naar een garage gingen was: voor een APK en een onderhoudsbeurt (29 procent), voor een onderhoudsbeurt (19 procent), voor een tussentijdse reparatie (18 procent) en voor een losse APK (10 procent).

Auto’s in Nederlands steeds ouder

Dat auto’s vaker onderhouden worden, is niet zo vreemd. De gemiddelde leeftijd van auto’s in het Nederlandse wagenpark neemt immers toe.

Deze occasion wil je: De Tomaso Pantera, ‘beter en sneller dan een Countach’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.