Autovisie
Autovisie Nieuws 3 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Rent-A-Racer van Carroll Shelby

Zwart met gouden strepen. De Rent-A-Racers van verhuurmaatschappij Hertz waren – en zijn – altijd goed herkenbaar. Dit exemplaar is extra bijzonder, want niet alleen is het een volledig originele Mustang Shelby GT350-H, hij was ook nog eens van de grote baas zelf, Carroll Shelby.

Rent-A-Racer

Vijftig jaar geleden gingen Ford en verhuurmaatschappij Hertz een samenwerking aan: Rent-A-Racer. Samen met bekende tuner Carroll Shelby werd de auto ontwikkeld: de Ford Shelby Mustang GT350-H, waarbij de laatste H staat voor Hertz. Elke auto was zwart met gouden strepen en werd voorzien van een een 289 cubic-inch (4,7 liter) V8 met ruim 300 pk. Overigens was het niet goedkoop om de auto in 1966 te huren. Je moest destijds 17 dollar per dag betalen en 17 cent per gereden mijl.

Carroll Shelby

De huur-Mustangs hadden best een zwaar leven en dat is dan ook de reden dat er nu niet veel exemplaren meer over zijn. Toch gaat er op 2 november een exemplaar onder de hamer bij veilinghuis Mecum. Niet zomaar een, want deze auto was ooit van Carroll Shelby zelf, voordat hij verkocht werd aan Hertz in Chicago. Net als de meeste exemplaren is hij voorzien van een drietrapsautomaat. Slechts een aantal exemplaren is voorzien van een handgeschakelde vierbak. Nul naar honderd zou hij in iets meer dan zeven seconden moeten kunnen doen.

Topstuk

De auto verkeert in een perfecte staat, zowel van binnen als van buiten. Het is een van de topstukken van de veiling in Dallas die gisteren van start is gegaan. Eerder dit jaar brachten andere exemplaren bedragen van rond de 100.000 dollar op, maar deze auto zou nog een stuk hoger moeten eindigen. Niet alleen omdat hij volledig origineel is, maar ook omdat hij kort eigendom is geweest van Shelby. Het veilinghuis rekent op een bedrag van ongeveer 200.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.