Autovisie
Autovisie Nieuws 3 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Volledig elektrische BMW X3 in 2020

Als de nieuwe BMW X3 volgend jaar op de markt komt, wordt hij ook direct geleverd als plug-in hybride. Voor de volledig elektrische variant zul je langer geduld moeten hebben: die auto komt pas in 2020.

BMW X3 - Wilco Blok - Autovisie.nl - 1

Net als de nieuwe 5 Serie zal ook de BMW X3 zijn plug-in aandrijflijn delen met de huidig 3 Serie. Dat betekent dat hij een 184 pk sterke 2,0 liter benzinemotor krijgt, gecombineerd met een 88 pk sterke elektromotor. Daarmee komt het systeemvermogen uit op 252 pk en 420 Nm. Maar waar je met die auto ongeveer 30 kilometer elektrisch kunt rijden, moet je met de tweede geëlektrificeerde X3 een heel stuk verder komen.

Elektrische SUV

De volledig elektrische BMW X3 moet gaan concurreren met elektrische SUV’s van Mercedes-Benz en Audi die tegen die tijd op de markt zijn. Aangezien Mercedes werkt aan een volledig elektrische variant van de GLC, lijkt dat de gedoodverfde concurrent voor de X3 te worden. Een groot deel van de techniek zal afkomstig zijn van BMW’s eigen i-afdeling. Toch zal hij een range van ongeveer 350-400 kilometer moeten krijgen, wil hij het op kunnen nemen tegen de concurrentie. Ter vergelijk: de volledig elektrische i3 met het grotere accupakket van 33 kWh haalt volgens het merk maximaal 200 kilometer. Aangezien accutechniek nog elk jaar verbeterd en ook elektromotoren verder verfijnd worden, lijkt een accupakket van zo’n 50 tot 60 kWh heel realistisch voor de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.