Autovisie
Autovisie Nieuws 3 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Mazda en Toyota praten over samenwerking

Toyota en Mazda voeren gesprekken over een mogelijke samenwerking op het gebied van elektrisch rijden. De twee willen met de samenwerking sneller kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt.

Mexico

Toyota en Mazda werken al langer samen. Zo delen de twee merken enkele hybridesystemen en ook een fabriek in Mexico, waar zowel de Mazda 2, Mazda 3, Toyota Yaris R en Yaris iA van de band rollen. De Yaris R en Yaris iA zijn modellen die we hier niet kennen, maar feitelijk niets anders zijn dan een Mazda 2 sedan met een Toyota neus. Nu kijken de merken verder en zijn er minimaal tien gebieden waarbij ze elkaar mogelijk kunnen helpen. Daar hoort onder meer de ontwikkeling van een volledig elektrische auto bij, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van connectiviteit en autonoom rijden kunnen de twee Japanse merken elkaar verder versterken.

Alliantie

In Japan ontstaan steeds meer samenwerkingen tussen de grote fabrikanten. Eerder dit jaar nam Nissan een groot belang in Mitsubishi, Toyota kocht alle resterende aandelen van Daihatsu, zodat het nu volledig in handen is van de fabrikant en Toyota kijkt daarnaast ook naar een samenwerking met Suzuki op het gebied van Research and Development. Overigens is Toyota ook grootaandeelhouder van Hino Motors, dat op zijn beurt weer de grootaandeelhouder van Fuji Heavy Industries is, de fabrikant van Subaru. Ook heeft Toyota een aandeel in Isuzu Motors.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.