Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Officieel: Audi neemt deel aan Formule 1

Het is officieel: Audi gaat meedoen aan de koningsklasse, de Formule 1. De Duitse fabrikant zal per 2026 toetreden tot de top van de autosport. Er is al een eerste conceptauto onthuld.

Al tijden wordt er gesproken over toetreding van Porsche en Audi tot de Formule 1. Porsche gaat naar verluidt samenwerken met Red Bull en Audi gaat volgens geruchten zijn krachten bundelen met met Sauber.

Audi doet mee aan de Formule 1

Het is vooralsnog niet 100 procent zeker met welk team het merk gaat samenwerken in de F1. Dat we de vier ringen terugzien, is in ieder geval een feit.

“Formule 1 is zowel een wereldtoneel voor ons merk als een zeer uitdagend ontwikkelingslaboratorium. De combinatie van hoge prestaties en concurrentie zijn altijd een drijvende kracht achter innovatie en technologieoverdracht in onze industrie. Met de nieuwe regels is dit het juiste moment voor ons om mee te doen”, zegt Markus Duesmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG.

Duurzame brandstoffen en elektromotoren in F1

Met de nieuwe regels doelt Duesmann op een nieuw motorreglement dat in 2026 ingaat. De krachtbronnen van de Formule 1-auto’s moeten simpeler, goedkoper en duurzamer zijn. De focus ligt dus op meer elektrificatie en geavanceerde duurzame brandstoffen. De Formule 1 heeft zich immers als doel gesteld in 2030 een klimaatneutrale raceklasse te zijn.

Audi, Formule 1, F1
(Afbeelding: Audi)

De Duitse autobouwer meldt dat het elektrisch vermogen fors toeneemt en de elektromotor bijna net zo krachtig wordt als de huidige brandstofmotor, 400 kW (544 pk). Het draaien van de 1,6-liter turbomotor op duurzame brandstoffen is een voorwaarde voor deelname van de fabrikant aan de F1.

Formule 1-teams Audi en Porsche nog onbekend

Dat Porsche en Audi terugkomen in de F1 is zeker. Ook is het zeker dat ze tegen elkaar gaan strijden. In welke teams is nog even de vraag. Dit krijg je later dit jaar te weten.

 

Audi, Formule 1, F1
(Afbeelding: Audi)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.