Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De occasion wil je: Mercedes CLS, ‘een verrijking van het straatbeeld’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Mercedes-Benz CLS.

Autovisie reed in 2013 met de tweede generatie CLS C218 en stelt: “Omdat niet iedereen onopvallend door het leven wil, komt Mercedes-Benz met de CLS Shooting Brake. […] Het is een verrijking voor het straatbeeld.”

Mercedes-Benz CLS

“Wie geen esthetische gronden heeft om een CLS Shooting Brake aan te schaffen, kan dat ook om een andere reden doen. Bijvoorbeeld om de royalere kofferbak van 590 liter (maximaal 1550 liter) of de extra hoofdruimte voor de achterpassagiers. En vergeet u in de optielijst niet de van Amerikaans kersenhout gemaakte bodemplaat voor de kofferbak te bestellen.”

Occasion, Mercedes-Benz CLS

“Op de CLS was het namelijk om technische redenen niet mogelijk om een trekhaak te monteren, op de Shooting Brake wel. Hij mag 2100 kg trekken.”

Vergeet de AMG

“Luchtvering op de vooras is standaard op de 500 en een optie voor de andere versies, behalve op de AMG, want die heeft altijd stalen veren om het stuurgevoel niet te verpesten. Voor de rest is er nauwelijks verschil waar te nemen met de coupé. De besturing is licht en perfect voor vloeiende koerswisselingen. Ook de CLS Shooting Brake is ten voeten uit een Mercedes.”

Occasion, Mercedes-Benz CLS

“Vergeet de AMG, want er is zoveel anders lekkers: zaken doen in de 350 CDI of privé genieten in de 500. uitlaten en kanjers van wielen. Zaken waar de CLS Shooting Brake niet eleganter van wordt. Onnodig ook die AMG, temeer de overige motoren tot grote tevredenheid stemmen. Van de overvloedig smeuïge 350 CDI met 265 pk en 620 Nm tot de loom pruttelende 500 met een 4.6 V8 en 408 pk. Beide zijn gemaakt voor de Shooting Brake, desgewenst ook met vierwielaandrijving leverbaar.”

(Afbeelding: Autowereld)

“Geef ook de 250 CDI een kans. Deze viercilinder turbodiesel heeft uiteraard niet de uitgebalanceerde loopcultuur van een zescilinderdiesel, evenmin zijn aansprekende geluid. Toch scheelt het niet veel en hij presteert meer dan voldoende.”

De Mercedes-Benz CLS 250 als occasion

Autovisie vindt zo’n Mercedes CLS met de 250 CDI als occasion uit 2012. De tweedehands auto komt uit 2012 en heeft in 10 jaar tijd 171.057 kilometer gereden. De verkoper vraagt 24.650 euro voor de bolide.

Occasion, Mercedes-Benz CLS

Koopwijzer: occasion Mercedes-Benz CLS (2004-2010)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.