Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Novitec maakt monster van Ferrari 812 Superfast

De Ferrari 812 Superfast is niet bepaald de meest tamme supercar die uit Maranello komt. Toch vond tuner Novitec het nodig om de 812 dikker te maken. Letterlijk.

Novitec N-Largo Ferrari 812 Superfast

Als er een tuner aan de slag gaat met een supercar, dan loopt dat vaak uit op een product voor rijke Russen of oliesjeiks. Met andere woorden: de onder handen genomen auto’s worden er niet mooier op. Bij Novitec hoeven we ons daar doorgaans niet druk over te maken. In dit geval wederom niet. De Novitec N-Largo Ferrari 812 Superfast is op bijna elk punt veranderd en is daardoor alleen maar dikker geworden.

Bredere wielkasten

En dat laatste bedoelen we letterlijk, want dankzij de widebody-kit is de achterkant liefst 14 centimeter breder geworden dan voorheen. Daarmee is de auto meer dan twee meter breed geworden (211,1 cm om precies te zijn). Aan de voorkant is de verbreding iets minder heftig. Daar komt er 7 centimeter bij. De bredere wielkasten worden aan elkaar verbonden met een nieuwe sideskirt die ook functioneel is. Dit stuk in mat of glas afgelakte koolstofvezel zorgt voor optimale luchtstroming tussen beide wielenkasten.

Novitec N-Largo Ferrari 812 Superfast

Naast de verbreding is de aangepaste voorkant het meest opvallend aan de verbouwing. Novitec heeft de hele voorkant opnieuw vormgegeven om zo de extra 7 centimeter te verwerken. De looks worden afgemaakt met een relatief kleine vleugel op de achterkant en speciaal ontworpen velgen. Deze meten 21 inch aan de voorkant en 22 inch aan de achterkant.

Opgehoogd

Iets minder opvallend is de verlaging van de 812 Superfast. Hij ligt na de Novitec-behandeling namelijk 35 millimeter dichter op het wegdek. Desgewenst kan de auto met 4 centimeter opgehoogd worden om parkeergarages en snelheidsheuvels zonder schade te kunnen nemen.

Daarnaast hebben de tuners nog wat aan de 6,5 liter twaalfcilinder gesleuteld. Deze produceert geen 800 pk meer, maar 840 pk en 751 Nm. Daarmee trekt de Ferrari een sprint van – naar 100 km/h binnen 2,8 seconden en heeft hij een topsnelheid van 345 kilometer per uur. Beide cijfertjes zijn iets beter dan degene die Ferrari afgeeft.

Interieur

Als laatsten behandelen we nog even het interieur, want als we afgaan op de afbeeldingen is dit wel een puntje van aandacht. Het is nogal paars… Gelukkig geeft Novitec zelf al aan dat dit maar als voorbeeld dient. Het interieur kan namelijk volledig naar wens van de klant aangepast worden. Toch fijn om te weten…

Novitec N-Largo Ferrari 812 Superfast interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.