Autovisie
Autovisie Nieuws 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Nog zes te gaan: Porsche Carrera GT Zagato

Jarenlang was een Nederlander de enige persoon in de wereld met een Porsche Carrera GT Zagato, maar nu niet meer. De Italiaanse carrosseriebouwer Zagato heeft niet één, maar twee extra exemplaren van de ‘ver-Italiaanste’ Duitser vervaardigd. Porsche Carrera GT Zagato

De Carrera GTZ bestaat sinds 2013. De Nederlander Ernst Berg kocht bij de Porsche Centrum Leusden een van de laatste beschikbare Porsches Carrera GT. Vervolgens wilde hij er een unieke versie van laten maken. Op een van de edities van de Autosalon van Genève sprak hij met Andrea Zagato, die wel oor had naar zijn plannen. De Italianen gingen met de Carrera GT aan de slag. Het gehele project duurde liefst twee jaar.

Hertekende V10-sportwagen

Zagato en Berg deelden het resultaat overigens niet direct met de buitenwereld. Pas maanden nadat de hertekende V10-sportwagen klaar was, kreeg de rest van de wereld de Porsche Carrera GTZ te zien. In de jaren daarna dook het model niet vaak op en bleef de auto onder de radar. Tot afgelopen voorjaar. Ernst Berg reed met de unieke Zagato-creatie tijdens de Mille Miglia en werd gespot door twee gefortuneerde autoliefhebbers. En nu maanden later bestaan er drie Porsches Carrera GT Zagato. Porsche Carrera GT Zagato

Negen stuks

Berg weet dat er meerdere exemplaren gebouwd konden worden. “De afspraak is dat er niet meer dan negen stuks worden gemaakt”, zo laat Berg in een reactie weten. Nog maximaal zes te gaan dus.

Achterdek

De Carrera GT Zagato kenmerkt zich door zijn ontwerp. Tijdens het hele ontwerpproces is naar verschillende designs gekeken, waar Berg tezamen met Zagato het ontwerp heeft bepaald. Er is voor evolutie in plaats van een revolutie gekozen. Zagato heeft onder meer het achterdek direct boven de motorruimte en de voor- en achterbumper opnieuw ontworpen. Het dakpaneel bevat nu de typische Zagato-designstijl double bubble, een verhoging van het dak boven de stoelen. Op technisch gebied is er niets gewijzigd en levert de V10-motor onveranderd 612 pk.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.