Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi RS 5 Coupe en Sportback krijgen updates

Na de introductie van zes nieuwe RS-modellen, is Audi nog niet klaar. Vlak voordat we 2019 afsluiten krijgen de Audi RS 5 Coupé en Sportback nog een update.

Het is nog maar even terug toen Audi het RS-offensief van dit jaar afsloot met het grootste RS-model ooit: De Audi RS Q8. Tenminste, we dachten dat het afgesloten was. Maar niets blijkt minder waar. Het Duitse merk gaat gewoon verder met het introduceren van nieuwe RSjes. Deze keer een nieuwe Audi RS5, want zowel de Coupé als de Sportback krijgen een kleine update. Deze gaat vooral om wat visuele aanpassingen, want motorisch blijft alles hetzelfde. Maar goed, over de 2,9 liter V6 met 450 pk en 600 Nm valt ook niet veel te klagen.

Single frame grille

Wat direct opvalt aan de nieuwe Audi RS 5 is de grotere en plattere single frame grille. Deze wordt omringd met grotere luchtinlaten en in dit geval de optionele matrix-LED koplampen. Iets verder naar achter zie je dat de wielkasten nog breder zijn. Om precies te zijn 40 millimeter dieper. De rest van het bumperwerk heeft ook een update gekregen, met als opvallendste verandering de diffuser aan de achterkant. De Coupé heeft vanaf nu een koolstofvezel dak. Dat ziet er niet alleen sportiever uit, maar maakt de auto ook bijna vier hele kilo’s lichter.

Verder is er de keuze uit twee nieuwe kleuren: Turbo blauw en Tango rood en kan het Audi-logo de RS-emblemen in het zwart uitgevoerd worden. Meer zwart is leverbaar met het optionele carbon stylingpakket. Wordt deze optie aangevinkt, dan wordt de Audi RS 5 geleverd met hoogglans zwarte, mat-aluminium en carbonaccenten.

10,1 inch touchscreen

In het interieur zijn geen grote dingen aangepast. Daar vinden we alleen het nieuwe MMi-systeem dat aangestuurd wordt met een 10,1 inch touchscreen in het midden van het dashboard. Aan deze update kleven ook nieuwe prijzen, maar wat die precies zijn laat Audi pas in het eerste kwartaal van 2020 weten. Tegen die tijd moet de auto namelijk bij de dealers staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.