Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Nog meer banen op de tocht bij Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover kondigde enige tijd geleden aan duizend banen te schrappen. Dat worden er nog honderden meer als de Engelse fabrikant de productie van de Land Rover Discovery naar Slowakije verhuist.

land_rover_discovery_27

Volgens Jaguar Land Rover scheelt het enkele duizenden euro’s aan productiekosten per auto als de Discovery in Slowakije wordt gebouwd. “Het is zwaar dat tijdelijke werknemers daardoor mogelijk hun baan gaan verliezen”, zei het bedrijf, “maar de verhuizing maakt deel uit van onze productiestrategie voor de langere termijn.”

Brexit

Eerder dit jaar maakte Jaguar Land Rover al bekend dat duizend banen gaan verdwijnen bij twee Britse fabrieken. De Engelse autobouwer heeft te leiden onder een teruglopende vraag naar diesels en onzekerheid bij de consument over Brexit. Twee weken geleden lagen door een datalek de gegevens van honderden Jaguar Land Rover-medewerkers op straat. In de lijsten stond wie er ontslagen gaat worden.

Magna Steyr

De fabriek in Slowakije waar de Discovery gebouwd gaat worden, is nog niet klaar. Tegen het einde van dit jaar moet hij gaan draaien, waarna de maximale capaciteit op 300.000 voertuigen moet komen te liggen. Jaguar Land Rover heeft verder fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en China. Magna Steyr maakt de E-Pace en I-Pace in Oostenrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.