Autovisie
Autovisie Nieuws 5 apr 2017

Nissan 370Z Heritage Edition viert Amerikaans jubileum

Als er iets is waar autofabrikanten goed in zijn, is het wel het vieren van jubilea met speciale edities. Deze Nissan 370Z Heritage Edition krijgt een speciale kleur en een hoop stickers voor een Amerikaans jubileum.

Nissan 370Z Heritage Edition - Autovisie.nl

Vijftig jaar

In 2018 is het vijftig jaar geleden dat orderboeken van de Datsun 240Z geopend werden in de Verenigde Staten. De productie ging echter pas van start in 1969 en het duurde tot 1970 voordat de eerste exemplaren werden geleverd. Om dat te vieren is er nu deze Nissan 370Z Heritage Edition. De auto krijgt geen klassieke kleur mee, maar is gespoten in Chicane Yellow, een kleur die je tot een aantal jaar geleden gewoon kon bestellen. Is dat geel je wat te extreem, dan kun je de Heritage Edition ook krijgen in het zwart met contrasterende gele stickers.

Dalende verkopen

De Nissan 370Z Heritage Edition is gebaseerd op de basisuitvoering. Eigenlijk krijgt hij naast zijn kleur en stickers niets extra’s ten opzichte van die auto. Het interieur verschilt wel, want daar zitten altijd gele details, die anders niet leverbaar zijn. De speciale editie heeft wel alle wijzigingen van modeljaar 2018: een sterkere koppeling van Exedy, andere koplampunits en andere achterlichten. Of het genoeg is om de dalende verkopen van de 370Z tegen te gaan is alleen de vraag. Afgelopen jaar werden er wereldwijd slechts 5913 exemplaren van de 370Z gebouwd. Ter vergelijk: in 1970 werden er ruim 17.000 exemplaren verkocht en het jaar erop zelfs meer dan 40.000.

New York

Nissan onthult de auto op de autoshow van New York, die eind volgende week van start gaat. Deze zomer moeten de eerste exemplaren geleverd gaan worden.