Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Porsche en Audi gaan samen optrekken

Audi en Porsche gaan nauwer samenwerken. Doel is om elkaar te ondersteunen op het gebied van elektrificatie, autonoom rijden en digitalisering. De twee topmannen van de bedrijven benadrukken dat binnen de samenwerking alle vrijheid blijft bestaan om de eigen koers te bepalen die bij het merk hoort.

De twee spreken van “de architectuur van de toekomst”. Het gaat om nieuwe ontwikkelingen voor de komende tien jaar, waarin de algehele auto-industrie rekent op een doorbraak van de elektrische auto en autonoom rijdende voertuigen. Door samen te werken versterken beide merken hun positie, zo geven de twee bedrijven aan. Porsche voegt daar aan toe dat er alleen samen wordt gewerkt als dat zinvol is. Porsches ontwikkelingsbaas Michael Steiner zegt tegen Autovisie: “Des te meer elektrische auto’s er op de weg verschijnen en des te zelfstandiger auto’s kunnen rijden, hoe meer vraag er komt naar traditionele sportwagens. Bij Porsche neemt de vraag naar modellen waar bestuurders nog echt zelf aan de slag moeten steeds harder toe”. Steiner voegt daaraan toe: “We geloven sterk in elektrificatie, maar we geloven ook nog steeds in de puur mechanische sportwagen als bijvoorbeeld een 911 GT3. Juist auto’s waar het echt draait om puur autorijden. Wij zullen als Porsche in de toekomst daarom ook altijd allebei hebben.” De fabrikant werkt momenteel aan een volledig elektrische sportsedan. Anders dan de koper van een 911 zal de bestuurder van de Cayenne of Panamera functies voor deels autonoom rijden wel als waardevol ervaren.

In de komende maanden zullen de techneuten van Porsche en Audi de koers binnen de samenwerking bepalen. De beide merken werken al samen. Zo wordt de techniek van de SUV gedeeld, wat heeft geresulteerd in de Porsche Cayenne en Audi Q7. Porsche ontwikkelt momenteel de productieversie van de Mission-e, maar de elektrische SUV zal met technologie van Audi komen, dat volgend jaar een volledig elektrische SUV introduceert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.