Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Nio komt met ET7 naar Nederland, en die komt sneller dan je denkt

Het Chinese merk Nio komt dit jaar nog naar Nederland. De fabrikant zal hier als eerst de ET7 aanbieden, een concurrent voor de Tesla Model S.

Als je Autovisie de laatste jaren hebt gevolgd, dan kon je bijna niet om het merk Nio heen. De Chinese start-up timmert flink aan de weg. In juni 2022 leverde het merk 12.961 voertuigen aan hun klanten.

Nio ET7 gaat in Nederland concurrentie aan met Tesla Model S

Nu gaat Nio met de ET7 dan ook echt de oversteek naar Europa maken. Dit jaar kan je volgens de planning nog deze concurrent van de Tesla Model S rijden.

Nio ET7, Tesla Model S, Nederland
(Afbeelding: Nio)

De aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren. Een van 245 pk op de vooras en een van 408 pk op de achteras. Het systeemvermogen komt neer op 653 pk en 850 Nm aan koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint het model in 3,8 seconden.

Tesla Model S en X Plaid op weg naar Nederland!

De elektromotoren worden van stroom voorzien door een 70, 100 of 150 kWh accupakket. Met deze laatste batterij belooft Nio dat de ET7 een actieradius van zo’n 1000 kilometer heeft. De kleinere accupakketten zijn goed voor 500 of 700 kilometer aan rijbereik. Of alle drie de varianten naar Nederland komen, is nog onduidelijk.

Swapping stations

Wat de Nio ET7 echt bijzonderder maakt, dan bijvoorbeeld een Tesla Model S, is het feit dat de batterij vervangbaar is. Niet wanneer-ie kapot is, maar je kunt simpelweg naar een ‘swapping station’ als je accu leeg is. Je kan bij zo’n wisselstation ook kiezen voor een groter accupakket als je meer actieradius nodig hebt. Bij Nio noemen ze dat ‘battery as a service’. Dit is een soort leasecontract voor de batterij. Het is nog wel wachten op een dergelijke station in Nederland.

Nio ET7, Tesla Model S, Nederland
(Afbeelding: NIo)

Met 5,01 meter is de Nio ET7 langer dan de Tesla Model S. Of de Chinees met de Amerikaan kan concurreren, is nog de even de vraag. De Nederlandse prijs van de EV is nog niet bekend. Verwacht wordt dat-ie ergens tussen de 60 en 70 duizend euro gaat kosten.

Eerste kennismaking Nio ET7

Vorig jaar maakten we al even kennis met het model. In onderstaande video vertelt Sjors ten Tije je alles over deze elektrische sedan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.