Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Gaat deze elektrische Porsche het Nürburgring-record verpulveren?

Porsche bestaat 75 jaar en verwent zichzelf. Niet alleen vindt de autobouwer het tijd voor een nieuw logo, ook onthult de Duitse sportwagenfabrikant de nieuwe Porsche Mission X, een angstaanjagend snelle hypercar. Oh, en hij is – net als de Rimac Nevera – elektrisch.

Porsche heeft een aantal hypercars gemaakt in zijn lange historie. Enigszins afhankelijk van wat je als hypercar classificeert, zijn modellen als de 959 (een technologisch hoogstandje uit de jaren 80), de Carrera GT en de 918 Spyder – die de duurste occasion van Nederland is – als hypercar te bestempelen. Die laatste krijgt nu een opvolger in de vorm van de Porsche Mission X. Een elektrische hypercar die het ronderecord op de Nürburgring moet verslinden.

Porsche Mission X als elektrische hypercar

Dat de Porsche Mission X elektrisch is, mag geen verrassing heten. Rimac heeft met zijn Nevera al laten zien wat elektropower kan betekenen voor een auto. Deze Kroatische hypercar brak recentelijk op één dag 23 verschillende wereldrecords. De Nevera zorgde met zijn buitensporige vermogen van bijna 2.000 pk voor de nodige ‘ooohs’ en ‘aaahs’. Het is dan ook niet gek dat Porsche besloot te investeren in Rimac.

De Porsche Mission X moet de Rimac Nevera het vuur aan de schenen leggen. Het merk claimt dat de elektrische hypercar minstens 1 pk per kilogram zal krijgen, wat vermoedelijk ook een vermogen van een kleine 2.000 pk zal betekenen. Daarmee betreedt de Porsche schaamteloos het territorium van Rimac.

(Afbeelding: Porsche)

De grote beloften stoppen daar niet. Ook wil Porsche het Nürburgring-record voor straatlegale auto’s op naam van de Mission X zetten. Daarnaast claimt het merk dat de Porsche Mission X meer downforce moet genereren dan de 911 GT3 RS, een sportwagen die bekend staat om zijn trackfocus en downforce.

Concept car

Wanneer kunnen we de Porsche Mission X verwachten? Dat is niet de juiste vraag. De vraag is óf-ie er komt. Hoewel elektrische hypercar er ready to go uitziet, betreft het nog een concept car. Wel heeft het er, mede door de manier waarop Porsche de auto introduceert, alle schijn van dat de Mission X daadwerkelijk de opvolger wordt van de Porsche 918 Spyder.

Zeldzame Ferrari van Fernando Alonso te koop voor fortuin

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.