Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe McLaren F1 op komst

Na de P1 volgt de… McLaren F1. De Engelse sportwagenfabrikant overweegt een nieuwe F1 te gaan bouwen, maar wel volgens een heel ander recept dan het origineel. McLaren wil van de nieuwe F1 de meest luxe auto maken die het bedrijf ooit geproduceerd heeft. Dat meldt het Britse AutoCar.

McLaren F1 -13- Autovisie.nl

Driezitter

De nieuwe McLaren F1 wordt net als zijn voorvader uit de jaren 90 een driezitter. De bestuurder zit centraal in de auto, met ernaast twee stoelen voor passagiers, die iets naar achteren zijn geplaatst. Het interieur moet enorm luxe worden afgewerkt, nog vele malen luxueuzer dan dat van een McLaren P1. De gedachte achter de nieuwe F1 is dan ook compleet anders dan van die auto. Het draait hier niet om maximale downforce en bochtsnelheden, maar om de ultieme GT volgens McLaren. Het team achter de ontwikkeling van de auto heeft volgens een insider de opdracht gekregen om er de snelste GT ter wereld van te maken, dus traag zal hij niet worden.

V8

De nieuwe McLaren F1 gaat waarschijnlijk gebruikmaken van een aangepaste versie van de 3,8 liter V8 turbomotor die we al kennen uit de 650S en P1. In tegenstelling tot die laatstgenoemde wordt het geen hybride, maar moet hij het puur van zijn verbrandingsmotor hebben. Er wordt gesproken over een vermogen van ruim 700 pk, waarmee hij maar iets sterker zou worden dan de 675 LT. Die auto blijft hem dan waarschijnlijk ook voor op een circuit, maar daar draait het dan ook echt niet om. Hij moet prestaties leveren, maar vooral veel comfort en luxe bieden.

LEES OOK: DE LEKKERSTE VOOR HET LAATST? DIT IS DE MCLAREN P1 LM!

Luxe

Aan boord wordt het een mix van hints naar het verleden en de meest moderne materialen. McLaren wil dat het van binnen een kunstwerk wordt, waarin je plaatsneemt. Toch moet ook de functionaliteit in orde zijn. Een prijskaartje is er nog niet, maar er wordt gesproken van twee miljoen pond, zo’n 2,5 miljoen euro. Let wel: vóór belastingen.

mclaren_mso_p1_6
McLaren P1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.