Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe instapdiesel voor BMW 6 Serie Gran Turismo

BMW komt met een tweede viercilindermotor voor de 6 Serie Gran Turismo. De aanvulling op het bestaande aanbod is een dieselmotor. De fabrikant levert al een benzinemotor met vier cilinders in de grote vijfperoons hatchback.

BMW 6er Gran Turismo

De nieuwe motorversie komt als 620d op de prijslijst te staan en komt onder de reeds beschikbare 630d en 640d in het programma. De nieuwkomer vormt de instapdiesel voor de 6 Serie Gran Turismo. Naast de drie diesels, waarvan de nu aangekondigde ‘20d’ in juni op de markt komt, levert de fabrikant ook de 630i en 640i met respectievelijk een vier- en zescilinder benzinemotor.

BMW-stal

De kleinere dieselmotor is een bekende uit de BMW-stal. Het blok heeft een slagvolume van 2,0 liter en haalt met dank aan een turbo met variabele geometrie een vermogen van 190 pk. Het koppel bedraagt 400 Nm en is van 1750 tot 2500 tpm beschikbaar. Een achttrapsautomaat zorgt voor de krachtoverbrenging van motor naar de aangedreven achterwielen. Met de oliegestookte vierpitter in het vooronder sprint de 6 Serie in 7,9 seconden van stilstand naar 100 km/h. Het opgegeven verbruik ligt op 4,9 l/100 km gemiddeld.

Basisdiesel

BMW Nederland heeft nog geen prijs van de 620d Gran Turismo. Een 630d kost nu bijna 84 mille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.