Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jan 2019

Nieuwe Ford Mustang Shelby GT500: de eerste details

De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 belooft een absoluut kanon te worden. De eerste details liggen inmiddels op straat.   ford mustang gt500 autovisie s18

5,2-liter V8

Ford Performance onthult de nieuwe Shelby GT500 op de North American International Auto Show in Detroit. Helaas voor Ford ligt de brochure al op straat. We kunnen bijvoorbeeld al melden dat de nieuwe GT500 een 5,2-liter V8-motor mét supercharger krijgt. Ford koppelt de achtpitter aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling van Tremec. Het motorvermogen is nog niet bekend, maar bedraagt naar verwachting zo’n 709 pk.  ford mustang gt500 autovisie s16

Brembo

De remmen van de Shelby GT500 zijn afkomstig van Brembo met zes zuigers per cilinder vóór en vier zuigers achter. De remschijven zijn enorm. Vóór meten ze 420 mm, achter is dat 370 mm.

Koolstofvezel

De aandrijfas is gemaakt van koolstofvezel om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Ford past verder de wielophanging aan, installeert een MagneRide dempingssysteem en monteert performancebanden van Michelin: Pilot Sport 4S. Andere kenmerken zijn magnesium steunbalken en een sperdifferentieel om alle power zo goed mogelijk op het wegdek te krijgen.

Direct herkenbaar

De GT500 is direct te herkennen. Hij krijgt verschillende hoogglans zwarte elementen, 20-inch zevenspaaks wielen, een forse luchthapper in de motorkap en grotere luchtinlaten. Ford levert nieuwe exterieurkleuren, waaronder Grabber Lime, Iconic Silver, Red Hot Metallic Tinted Clearcoat en Twister Orange Metallic Tinted Clearcoat.

Carbon-Fiber Track Pack

Opties zijn er ook, zoals striping en een Carbon-Fiber Track Pack met 20-inch koolstofvezel wielen, een koolstofvezel achtervleugel, een met koolstofvezel afgewerkt instrumentenpaneel en Michelin Pilot Sport Cup 2-banden in de maat 305/30R20 vóór en 315/30R20 achter. Ook wordt bij dit Track Pack de achterbank verwijderd en installeert Ford kuipstoelen van Recaro.

Dit is standaard

Tot de standaarduitrusting behoort een 12-inch LCD instrumentencluster, een SYNC3-infotainmentsysteem, een audiosysteem van Bang & Olufsen met twaalf speakers, dodehoekdetectie, spraaksturing en meer. Mensen die een nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 kopen krijgen een zogeheten Track Attack-rijtraining bij de Ford Performance Racing School om kopers beter met hun nieuwe aanwinst te laten rijden. Dit is namelijk geen auto voor beginnners.