Autovisie
Autovisie Nieuws 21 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe elektro-Fisker heeft ‘vlindervleugels’

Elektrische auto’s met gekke deuren zijn blijkbaar een dingetje, want in navolging van de Tesla Model X heeft ook de nieuwe Fisker ‘vleugels’. Vlindervleugels, aldus ontwerper Henrik Fisker, die vandaag een foto van zijn aankomende model op Twitter zette.

Fisker

Waarom vlindervleugeldeuren zowel voor als achter? Voor effectbejag, zeggen wij, maar Fisker zegt natuurlijk wat anders. Volgens hem zorgen de bijzondere portieren voor een betere in- en uitstap, al zal hij ze vast ook getekend hebben met in zijn achterhoofd de ‘partytrick’-factor.

Model S

Hoe dan ook, afgezien van bovenstaande teaserplaat is er nog weinig bekend over de stekkerauto. Opvallend aan zijn proporties is, wat ons betreft, dat die ruwweg dezelfde zijn als die van de Tesla Model S. Zal door de windtunnel komen…

Wereld veranderen

Wat we wel weten is dat Fisker claimt dat zijn nieuwe elektromobiel de grootste actieradius op de markt gaat krijgen. Hij meldt tevens met droge ogen dat de nog naamloze auto “de markt voor elektrische auto’s zal opschudden en de wereld zal veranderen”.

Op de fles

De wagen is het product van Fisker Inc., het nieuwe bedrijf van Henrik Fisker dat hij oprichtte drie jaar nadat Fisker Automotive op de fles ging. Het bekendste product van de fabrikant, de Karma, leeft voor als Revero (van de Chinese Wanxiang Group) en Destino (van het Amerikaanse VLF Automotive).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.