Autovisie
Autovisie Nieuws 20 mrt 2019

Niels van Roij Design komt met gelimiteerde Range Rover Coupé

De gelimiteerde Range Rover SV Coupé is afgeschoten. Jaguar Land Rover heeft het geld ergens anders voor nodig, dus blijft het bij drie preproductiemodellen. Toch komen er alsnog honderd coupés op basis van de Range Rover. Tenminste, als het aan Niels van Roij Design ligt.

De in Londen gevestigde designstudio van de Nederlandse ontwerper Niels van Roij is naar eigen zeggen aan de productie van het eerste exemplaar begonnen. De auto gaat door het leven als Adventum Coupé. Alle honderd (als die er komen) worden op de wensen van de kopers afgestemd.

Zes maanden

“Alles is mogelijk”, aldus Van Roij, “Van hoog gepolijste houtsoorten en gepersonaliseerde treeplanken tot leer in de kleur van de carrosserie en handgemaakt borduurwerk.” Het bouwen van één Adventum Coupé duurt zes maanden. Prijzen liggen tussen de 320.000 en 430.000 euro.

Model S Shooting Brake

Niels van Roij Design werkt momenteel aan een Ferrari 250 GT SWB Breadvan-hommage op basis van een 550 Maranello. De studio was ook verantwoordelijk voor de Tesla Model S Shooting Brake die vorig jaar werd onthuld.