Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

New York International Auto Show uitgesteld tot augustus

De New York International Auto Show stond van 10 tot en met 19 april op het programma. Maar zoals te verwachten was, heeft de organisatie het evenement uitgesteld.

Recent besloot de autosalon van Genève zijn deuren te sluiten wegens het coronavirus. De organisatie zocht niet naar een nieuwe datum voor dit jaar: de 2020-editie zal niet plaatsvinden. Volgende maand staat er nog een grote autoshow op het programma: de New York International Auto Show. Het evenement vindt ook niet plaats in april, maar wordt door het coronavirus uitgesteld tot augustus. Recent besloot ook de organisatie van de Beijing Motor Show het evenement uit te stellen.

Detroit Motor Show

De beurs vindt dit jaar plaats van 28 augustus tot en met 6 september. Het evenement wordt naar die maanden verschoven zodat het niet in het vaarwater van de Detroit Motor Show zit. Die vindt namelijk in juni (van 13 tot 20 voor publiek) van dit jaar plaast.

Mark Shienberg, de baas van de Greater New York Automobile Dealers Associatio dat de show in New York organiseert, laat weten vertrouwen te hebben in de nieuwe datum. “Het motto ‘the show must go on’ zit diep in ons DNA. Hoewel het moeilijk was om te besluiten het evenement uit te stellen, heeft de gezondheid van alle betrokkenen onze hoogste prioriteit. We zijn al druk in gesprek met onze standhouders en partners en zijn er zeker van dat de show van dit jaar een succesvol evenement wordt.

De staat New York kent op dit moment de meeste besmettingen in Amerika, met een totaal (op het moment van schrijven) van 173 gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.