RUF Rodeo Concept is een ware offroader

Ruf was van plan een nieuwe conceptauto te presenteren op de autosalon van Genève. Omdat de beurs niet doorging, doet het dat nu digitaal. De Duitse autobouwer trekt het doek van de Rodeo Concept.

De Ruf Rodeo Concept is de eerste vierwielaangedreven auto van het merk. En dat is geen toeval, want de Rodeo is een ware offroader! Het idee voor die auto ontstond al toen Alois Ruf jr. zijn vrouw Estonia ontmoette in het Amerikaanse Oklahoma, waar hij in contact kwam met de ‘Western Style’. “Toen leek het me al een goed idee om een offroad-versie van onze auto te bouwen”, zo vertelt Alois Ruf jr. tijdens de digitale presentatie.

SCR

De Rodeo Concept heeft dus als eerste Ruf vierwielaandrijving, maar de auto deelt de basis met de eerder gepresenteerde SCR. Als krachtbron heeft ook de Rodeo nu de 500 pk sterke atmosferische 4,0-liter zescilinder, maar een turbo-motor behoort ook tot de mogelijkheden. Die wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en dus vierwielaandrijving. Wel zit er een knop op de middenconsole waarmee de bestuurder handmatig het vermogen meer naar de voor- of achterwielen kan sturen.

Het uiterlijk van de Ruf Rodeo Concept is ruig: de auto heeft onder andere verstralers, een lier, leren riemen, een imperiaal en een schep op de motorkap. De Rodeo heeft een zogenoemde two-tone kleurstelling. Het goud symboliseert de kleur van het zand in de woestijn. De groene, olijfachtige kleur is een knipoog naar de befaamde Ruf ‘Nato’ BTR. De naam Rodeo verwijst weer naar het Rodeo Drive Concours d’Elegance, het jaarlijkse evenement dat eveneens als inspiratie voor de auto diende.

Zadeltassen

Die naam heeft een grote invloed op het interieur van de auto, dat is uitgevoerd in bruin leer. De deurpanelen zijn uitgerust met zadeltassen die je ook terugvindt in rodeo. Voor de bekleding van de stoelen liet Ruf zich inspireren door de cultuur van de Indianen.

De foto’s die Ruf zelf de wereld in heeft gestuurd, zien er ietwat vreemd uit. Daarop lijkt de auto niet helemaal echt te zijn. Wie twijfelt, vindt op het internet echter een aantal video’s van de echte presentatie door Alois Ruf jr. en zijn vrouw Estonia. Of de Rodeo Concept er ook echt komt en welk prijskaartje hij dan zou dragen, is onbekend.

Reageer op artikel:
RUF Rodeo Concept is een ware offroader
Sluiten