Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-AMG GT4 ondergaat een facelift

Na 363 races, 137 podiumplaatsen en 151 overwinningen in zijn klasse en 53 overall-overwinningen sinds 2018, acht Mercedes-racetak AMG de tijd rijp om zijn GT4-racewagen onder handen te nemen. Per direct is de vernieuwde Mercedes-AMG GT4 te bestellen.

De kleinere broer van de GT3 – die geboren werd als ongepland nakomertje – moet de succesvolle reeks voortzetten, zeker nu de raceklasse aan populariteit wint. Van de eerste uitgave wist Mercedes-AMG meer dan 120 stuks wereldwijd te leveren. Al die Mercedes-AMG GT4’s maken deel uit van Customer Racing Teams, die door de fabrikant ondersteund wordt.

Designafdeling

Het nieuwste model zal binnenkort op de circuits verschijnen. Hij is te herkennen aan enkele exterieure aanpassingen die de designafdeling in samenspraak met de techneuten van de Motorsport-divisie hebben doorgevoerd. Grotere luchtinlaten veranderen het aangezicht van de racewagen, net als de lichtunits. De Mercedes-AMG GT4 beschikt nu over dezelfde koplampen als de GT3, die weer zijn afgeleid van de straatversies. De lichtopbrengst belooft beter te zijn.

Mercedes-AMG GT4 Mercedes-AMG GT4

Remkoeling

De focus lag echter niet puur op het cosmetische deel, maar op verbeterde techniek. Mercedes-AMG claimt een verbeterde remkoeling rond de voorste as en een aangescherpte koeling van de motor. Het resulteert in grotere luchtinlaten aan de voorzijde, waarachter ook gewijzigde luchtstroomkanalen schuilgaan. Meer hittebescherming, andere schijven en geoptimaliseerde remklauwen dragen eveneens hun steentje bij.

Mercedes-AMG GT4 Mercedes-AMG GT4

Brandstofzak

Wat de bekende 4,0 liter V8-biturbo benzinemotor aangaat, heeft het motorblok een effectievere koeling, zoals de fabrikant het stelt. Een afwijkende luchtinlaat die is vervaardigd uit koolstofvezel en een nieuwe oliekoeler zorgden ervoor dat de motorkap opnieuw gevormd werd. Volgens Mercedes-AMG is de GT4 nu in staat beter in warme omstandigheden te presteren. De benzinemotor haalt nu zijn krachtdrank uit een grotere brandstofzak. Door het volume te vergroten komt dat deelname aan langeafstandsraces ten goede. Naast enkele aanpassingen aan de achteras, waarbij de GT4 componenten van de GT3 krijgt, beschikt het model ook over een aangepast veiligheidspakket.

Mercedes-AMG GT4 Mercedes-AMG GT4

Oude GT4 ombouwen

Mercedes-AMG rondt momenteel de homologatie van de GT4-racer af. De orderboeken zijn echter al geopend. Klanten die nu wachten op hun oude GT4 kunnen de sportwagen laten aanpassen. 

 • Motor: 4.0 V8 biturbo, 3982 cc
 • Vermogen: maximaal 476 pk
 • Koppel: maximaal 630 Nm
 • Transmissie: sequentiële AMG 6-trapsversnellingsbak, met schakelpeddels
 • Gewicht: < 1.390 kg
 • Remmen: composiet schijven, 390 mm vóór, 355 mm achter
 • Wielen: gesmede wielen met vóór 305/660-18 en achter 305/680-18 banden
 • Lengte/breedte/hoogte: 4,619/1,996/1,284 m
 • Wielbasis: 2,63 m
 • Tankinhoud: 120 l
 • Acceleratie 0-100 km/h: <4,0 s.
 • Topsnelheid: 250+ km/h
 • Prijs: € 209.000,- (exclusief belastingen)
Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.