Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Negen maanden levertijd voor Alpine A110

Ondanks de recente productieverhoging in de fabriek in het Franse Dieppe bedraagt de levertijd voor een fonkelnieuwe Alpine A110 momenteel negen maanden. De fabrikant zet alles op alles om de wachttijd voor de lichtgewicht sportwagen onder controle te houden.

alpine-a110-cup-4-1600x900

Alpine maakt momenteel 20 auto’s per dag. Voor de sportcoupé zijn momenteel 3.500 orders ontvangen, zo laat de fabrikant desgevraagd weten. Meer dan 2000 stuks zijn er al afgeleverd. Ook in Nederland is er veel animo voor de A110. De twee Nederlandse dealers hebben momenteel 75 exemplaren afgeleverd, waarvan er al 20 dit jaar aan de gelukkige kopers zijn overhandigd. De Nederlandse kopers kiezen overigens hoofdzakelijk voor blauw. Precies 55 stuks zijn gespoten in een van de blauwe tinten. Wit volgt op de tweede plaats met 13 exemplaren. Zes stuks zijn in grijs gelakt, één in zwart.

Verschillende pogingen

Alpine keerde in 2016 terug als zelfstandig merk, ook al ontfermt Renault zich over de sportwagenbouwer. In de afgelopen decennia is er verschillende malen gekeken naar de herintroductie van het beroemde Franse label. Renault ondernam verschillende pogingen, maar tot enkele jaren geleden trok het concern de plannen in. De lancering van het nieuwe Alpine start met een sportcoupé. De tweezitter beschikt over een 252 pk sterke 1,8 liter viercilinder turbomotor. De krachtbron is gekoppeld aan een automatische transmissie met dubbele koppeling. Een handgeschakelde versie staat niet op de agenda. Over een krachtigere uitvoering wordt al druk gespeculeerd.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.