Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

En dit is vier, Kia breidt Ceed-familie verder uit

Toen Kia het zaadje plantte voor de nieuwe Ceed, heeft het niet drie varianten gekweekt, maar vier. De Koreaanse autobouwer zal dit maal op basis van de Ceed ook een crossover lanceren.

Kia Ceed CUV 331a1ef1-b875-4d18-ac01-6e925f08dbea

Ceed CUV, zo noemt de autobouwer het model. Een interne codenaam die precies vertelt wat voor model het is. Het is een crossover op basis van de vijfdeurs Ceed. De carrosserie is langer en hoger dan die van de vijfdeurs hatchback. Op het eerste gezicht is het een opgehoogde vijfdeurs Ceed, maar toch is de crossover op het plaatwerk van de voorportieren na compleet anders. Het platform en het motorenaanbod zijn gelijk. Dat geldt overigens niet voor het dashboard. De Ceed CUV krijgt een aangepast dashboard met aan de voorzijde een 10,25 inch groot scherm, dat optioneel voor de andere carrosserievarianten beschikbaar komt.Kia Ceed CUV 91d835cb-790a-4366-a066-58a3eeb232f9

Positionering

Hoe de auto er daadwerkelijk uit komt te zien, wordt pas in juni met het grote publiek gedeeld. De Zuid-Koreaanse fabrikant stelt dan de Ceed CUV officieel voor. De levering moet dan eind dit jaar van start gaan. Kia positioneert hem boven de vijfdeurs Ceed in het programma, waarbij de prijsstelling tegen de 2.500 tot 3.000 euro boven die van de Ceed komt te liggen. Wat het prijsverschil in Nederland met zijn afwijkende regelgeving wordt, is niet te voorspellen.

Slowakije

Kia heeft hoge verwachtingen van de nieuweling. Hij zal volgens de autobouwer zo’n 50% van de Ceed-verkoop opeisen. Waar de auto van de band komt te rollen, is nog niet bekend. De Ceed, Ceed SW en ProCeed komen uit Slowakije. Het zou logisch zijn als ook daar de Ceed CUV na het verdwijnen van de Venga aan het productieprogramma wordt toegevoegd. Echter, landen buiten Europa zouden ook interesse in de Ceed CUV hebben.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.