Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse primeur Autovisie Cars & Coffee XXL: Mitsubishi Eclipse Cross

Op de website van Mitsubishi Motors wordt het showroomdebuut van de fonkelnieuwe Eclipse Cross voor eind 2017 aangekondigd. Toch is de kakelverse SUV deze week al even in Nederland. Het grote publiek kan tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL de Eclipse Cross voor het eerst uitgebreid bekijken!

De Eclipse Cross is inmiddels geland op Schiphol en wordt later deze week in gereedheid gebracht voor zijn Nederlandse debuut. Het is een regelrechte primeur, want niet eerder was de fonkelnieuwe SUV op Nederlands grondgebied te zien. De auto beleefde begin maart op de Autosalon van Genève 2017 zijn werelddebuut. Toen liet de fabrikant direct weten dat de levering van de SUV pas eind 2017 van start zou gaan.

Nieuwe klasse

Voor Mitsubishi is de Eclipse Cross een belangrijk model. De autobouwer plaatst de SUV tussen de huidige ASX en de Outlander in en penetreert zodoende in een voor het merk nieuwe segment. Met het model gaan de Japanners de strijd aan met populaire vijfzitters als de Nissan Qashqai, Mazda CX-5 en Kia Sportage. Over de prijsstelling kan nog niets worden gezegd. Ook het programma is nog niet bekend. Bij de verkoopstart is er keuze uit een 1,5 liter benzinemotor met turbo en een 2,2 liter diesel.

ZIE OOK: PRIJZEN TE WINNEN TIJDENS AUTOVISIE CARS & COFFEE XXL

Expo Haarlemmermeer

Autovisie Cars & Coffee XXL wordt op zaterdag 27 mei 2017 gehouden op de Expo Haarlemmermeer aan de Stelling 1 in Haarlemmermeer. De hekken gaan om 10.00 uur openen. Kijk voor meer informatie op www.carandcoffee.nl. Naast de Mitsubishi Eclipse Cross staan ook de Opel Insignia Sports Tourer, de Opel Ampera-e, Seat Ibiza, Volkswagen Arteon en Renault Koleos voor het eerst op een Nederlands auto-evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.