Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Mercedes-Benz S 500

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er wel een heel luxe bolide te koop: een Mercedes-Benz S 500. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’

Nederlandse overheid verkoopt Mercedes-Benz S 500

De Mercedes-Benz S-Klasse is de absolute top van het luxemerk, als je Maybach ziet als individueel merk. De auto is gericht op comfort en gemaakt om over de weg te zweven.

Mercedes-Benz S 500, S-Klasse, Nederlandse overheid
(Afbeelding: DRZ)

De auto die bij de Nederlandse overheid te koop staat is een Mercedes-Benz S 500. De auto beschikt over een achtcilinder met een slagvolume van 4664 cm3. De krachtbron is verantwoordelijk voor 455 pk en 700 Nm aan koppel. Hierdoor sprint de bijna 2 ton zware luxebolide van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,8 seconden. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur.

Duitse minister: E10-benzine verbieden is goed voor de prijs van voedsel

De auto bij de Nederlandse overheid heeft momenteel geen geldige APK en over de onderhoudshistorie is niets bekend. Daarbij is de auto voorzien van een wrap. Hoe de lak er onder de witte laag uitziet, is dus afwachten.

De auto is daarentegen wel in Nederland geleverd. De kilometerstand van 205.875 is volgens de NAP-check logisch. Toch blijft een Mercedes-Benz S-Klasse, zoals veel auto’s bij Domeinen Roerende Zaken, een risicovolle aankoop. (De auto staat inmiddels niet meer online)

Rijden met nieuwe S-Klasse

Enige tijd geleden reed Autovisie met de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. De auto is van een nieuwere generatie dan de luxebolide die bij de overheid wordt verkocht. In onderstaande video neemt Jaco Bijlsma je mee in de auto die aanspraak maakt op de titel ‘beste auto ter wereld’.

Werknemers Mercedes-Benz krijgen opnieuw een recordbonus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.