Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt BMW X6 M occasion

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er een BMW X6 M te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De BMW X6 M

De BMW X6 is de grootste auto uit de SUV-line-up van het Beierse merk. De tweede generatie kwam in 2014 op de markt en werd geproduceerd tot de derde generatie (G06) het model drie jaar geleden afloste.

BMW X6 M, occasion, overheid
(Afbeelding: DRZ)

De occasion bij de overheid is er een van de tweede generatie (F16). Deze stond op de prijslijst met zeven motoriseringen variërend van een 3,0-liter zescilinder diesel tot een 4,4-liter V8 met twee turbo’s.

Die laatste aandrijflijn is de krachtigste en was enkel leverbaar in de BMW X6 M. Met een vermogen van 575 pk en 750 Nm aan koppel, en een automatische versnellingsbak met acht verzetten, sprint de Duitse mastodont van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,2 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur. Dit terwijl het kolos 2240 kilogram weegt.

Een extreme occasion

Autovisie reed in 2017 met de excessieve BMW op een van de extreemste plekken ter wereld, Death Valley. Een plek waar de X6 M zich meer dan thuis voelt.

Hoewel zo’n BMW X6 M met een gemiddeld verbruik van 11,1 liter per 100 kilometer, een nieuwprijs van zo’n 2 ton en een ongeveer 360 euro wegenbelasting per kwartaal geen goedkope optie is, ben je wel direct ‘The Kind of the Road’.

BMW X6 M als occasion bij de overheid

En wellicht van de aankoopprijs in geval van de occasion die te koop staat bij de overheid mee. De auto heeft immers geen onderhoudsgeschiedenis, heeft geen NAP geregistreerde kilometers en wat schade. De kilometerstand is volgens de teller net geen 120.000.

BMW X6 M, occasion, overheid
(Afbeelding: DRZ)

Hoewel de BMW X6 M occasion wellicht voor een aantrekkelijkere prijs te krijgen is dan op Gaspedaal.nl, blijft aankoop ervan een risico.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.